Afbeelding
Foto:

Voorlichtingsbijeenkomst veiligheid voor senioren

OLDENZAAL - Pas op voor de babbeltruc. Laat niet iedereen zomaar binnen. Zeker niet als er een onbekende aan de deur komt met een zogenaamd mooi verhaal. Vooral als het gaat om een babbeltruc heeft dat vaak voor met name ouderen grote gevolgen.

Door de toenemende vergrijzing vraagt veiligheid van senioren steeds meer aandacht. Ouderen vormen een kwetsbare doelgroep. Het is belangrijk dat ouderen weten hoe ze woninginbraken, babbeltrucs, woningovervallen en financiƫle uitbuiting zoveel mogelijk kunnen voorkomen. In Oldenzaal worden daartoe woensdag 8 mei in Breedwijs en donderdag 9 mei in het Michgoriushuis, speciale voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. In Zuid-Berghuizen werd recent nog ingebroken in twee seniorenwoningen en er waren ook incidenten met babbeltrucs. Dat levert doorgaans veel ongerustheid op. Beide bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en onder meer ouderenagent Jacqueline op de Weegh zal de bezoekers het nodige vertellen over haar functie en de totstandkoming ervan.

Burgemeester Welman
Burgemeester Patrick Welman zal de bijeenkomsten bijwonen en er ook spreken. Hij vindt dit thema erg belangrijk en wil hier graag zijn medewerking aan geven. Vervolgens worden voorvallen door acteurs nagespeeld, zoals de bekende babbeltruc aan de voordeur. De bezoekers kunnen tussentijds reageren. Na de pauze spelen de acteurs van het theatercollectief ZINthese een babbeltruc na bij de pinautomaat.

brede veiligheid
In Breedwijs zal wijkagent Hannie Jansen uit de doeken doen hoe de veiligheid in en om het huis het beste geregeld kan worden. In het Michgoriushuis neemt wijkagent Tom Verdam dat voor rekening. Aan het eind van de bijeenkomst kunnen de bezoekers terecht bij kraampjes met informatie over personenalarmering, weerbaarheid, hoe je je eigen woning kunt beveiligen en het project Service in de Stad.

Kom ook
De bijeenkomst is op woensdag 8 mei 14.00 uur in Breedwijs aan de Helmichstraat 42b. Donderdag 9 mei 14.00 uur in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12 in de binnenstad. Aanmelden voor 1 mei via: info@impuls-oldenzaal.nl of via telefoonnummer 0541-57 14 14.