Afbeelding
Foto:

Column: Waar je blij van wordt!

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Stadsdichter bejubelde in zijn stadsgedicht "Zo blij" het Oldenzaalse gemeenteraadslid Henk Winkelhuis, Koning van de positiviteit.

De dichter is al blij en schrijft: "ik ben blij heel blij man" want met zijn Glimlach zou Henk nog van Usain Bolt winnen. Dat je van een beschilderde schakelkast al blij heel blij kunt zijn dat was bij mij nog niet opgekomen. Doe is een beetje normaal was de opmerking, heb je last van ADHD? Overdreven blijmoedigheid op doen door te zingen in een gospelkoor heb ik Henk Winkelhuis nog niet zien doen, maar wie weet dicht de dichter hem dit toch later nog eens toe. Het siert wel en het is een nobel streven om te proberen onze Boeskoolstad tot de meest vriendelijke stad van Nederland te maken.

Maar daar gaat wel het nodige aan vooraf. Ik was blij en blijf blij dat zeker tijdens en na de inauguratie van onze eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester. Hij had zijn goede bedoelingen op papier gezet en heeft deze onomwonden uitgesproken naar ons het volk. Mede aangemoedigd door Tanfana die waakt over de stad kreeg ik het blije gevoel van thuis horen. Het kunnen ademen in een gevoel van vrij te zijn en blij te zijn. Het blije gevoel, er bij te horen, in de kerk in de kroeg, in het theater, het gevoel van samen. Samen lachen, samen huilen, het gevoel van er bij horen niemand uitgezonderd.

Ik heb goed geluisterd naar Toon onze eerste nachtburgemeester, het klikt nog in mijn oor; Dat hij een luisterend oor wil zijn voor alle Oldenzalers. Op zoek zal gaan naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Zich wil inzetten van het culturele leven in onze stad. Oldenzaal wil promoten in positieve zin voor jong en oud. Dat hij opzoek gaat naar een disco voor de jeugd. Aandacht gaat geven aan de eenzame mens en mensen met een beperking. Met deze uitspraken waar we de Nachtburgemeester aan mogen houden zo heeft hij gezegd, daar wordt ik nu blij van.

Ik weet mensen zijn zeer verschillend. Er waren conducteurs, collega's van Kaatje Knip op de trein, die knipten in een schommelende trein nog steeds het kaartje precies in het midden. De een wordt al blij van een beschilderde schakelkast, de ander wordt blij wanneer hij de oudere, de eenzame uit zijn of haar isolement weet te halen. De meest vriendelijke stad of de meest sociale stad. Met droefheid denk ik aan 4 mei. 5 mei geeft mij een blij en vooral het gevoel van Vrijheid.

Kaatjeknip april 2019
Reageren:Knipkaatje@gmail.com