Excursie 'Vroege vogels' in Dal van de Mosbeek

MANDER - Start je weekend met een vrolijk vogelconcert! Ga zaterdagochtend 6 april mee met de wandeling Vroege Vogels georganiseerd door Landschap Overijssel. Samen met de vogelexperts ga je vogels spotten in het Dal van de Mosbeek.

De wandeling begint om 06.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. ?In het Dal van de Mosbeek leven veel verschillende soorten vogels. Denk aan de tjiftjaf, zanglijster, gele kwikstaart, boomklever en het roodborstje. Juist in de vroege ochtend heb je de grootste kans om ze te zien en te horen. Als je eenmaal een paar vogels herkent aan hun geluid, wordt het steeds leuker en interessanter. Iedere vogel heeft zijn eigen geluidje. Dat maakt deze excursie boeiend en muzikaal. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Voor kinderen is de wandeling ook leuk!

Praktische informatie
De excursie 'Vroege vogels' is zaterdag 6 april en start om 6.30 uur bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. De bijdrage voor deze wandeling is €5,-, kinderen €2,50. Graag ter plekke contant te voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen.