Afbeelding
Foto:

Informatieavond over georganiseerde criminaliteit

TWENTE - Criminaliteit kent veel vormen. En hoewel Noordoost-Twente over het algemeen zeer veilig is voor de gemiddelde burger, is ook hier georganiseerde, ondermijndende activiteit.

Ondermijnende criminaliteit staat de afgelopen jaren steeds meer in de schijnwerpers bij gemeenten en politie. Het gaat dan om vormen van criminaliteit die minder zichtbaar zijn voor de buitenwereld, maar wel een impact hebben op de samenleving. Concrete voorbeelden zijn het vestigen van een drugslaboratorium of hennepkwekerij in een bedrijfspand of boerderij, maar ook in de natuurgebieden en op recreatieparken komen soms twijfelachtige zaken voor. Criminelen maken ook dankbaar gebruik van bedrijven als dekmantel voor hun activiteiten. Zo zou een autobedrijf dat overdag gesloten is of een boerenschuur met afgeplakte ramen kunnen duiden op een illegale activiteit. Er is ook vaak een vermenging van activiteiten tussen de boven- en onderwereld; aanpakken is hierdoor een uitdaging.

Info-avond
De bijeenkomst is voor alle inwoners van de Noordoost-Twentse gemeenten. Doel van de avond is om mensen bewust te maken van deze vormen van criminaliteit en hoe deze te herkennen zijn. De avond zal gehouden worden op woensdag 10 april vanaf 19.45 uur bij de Werktuig & Bouwdienst aan de Brandlichterweg 66D in Denekamp.