Afbeelding
Foto:

Ecce Homo een nieuwe en uitdagende passie

OLDENZAAL - Maandagavond was ik uitgenodigd bij de voor presentatie en uitvoering van een geheel nieuwe en eigentijdse versie ,over het lijdensverhaal en de kruisdood van Jezus Christus. Vele uitvoeringen worden de komende periode tot aan Pasen gegeven.

Zo zijn er de Passiespelen in Hertme (12 t/m 22 april) en in Oldenzaal wordt Jezus Christ Superstar uitgevoerd door Triple One en wel op zondag 14 april in de Mariakerk te Oldenzaal. Maar een zeer bijzonder en unieke uitvoering van het lijdensverhaal zal de uitvoering zijn van Ecce Homo (Zie, de Mens) nieuwe stijl. Met uitdagende teksten en met een passie nieuwe stijl wordt het verhaal weergegeven door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt onder leiding van Herman Koops.


Nieuwe dimensie
De in Oldenzaal geboren Gerrit Bleumink (dichter) en de Oldenzaalse componist en tekstschrijver Geert Christenhusz hebben elkaar gevonden en ze hebben bereikt om een nieuwe en unieke dimensie te geven aan de uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus Christus. De voorpresentatie heb ik ervaren als enig en uniek, met ondersteuning van beelden van geschilderde kruiswegstaties van de hand van Willem Hesseling. De muzikale uitvoering door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt met solisten en orgelmuziek, brachten mij in vervoering en het voelde voor mij als of ik als toeschouwer aanwezig was bij de kruisdood van Jezus Christus. Dichter, componist dirigent en koor hebben met de voor presentatie het visite kaartje af gegeven.



Kom ook
Ik kan alleen maar met lof, u aanbevelen om deze uitvoering te gaan mee maken Zondag 07 april om 16.00 uur in de Plechelmus Basiliek en zondag 14 april in de Simon n Judaskerk om 20.00 uur te Ootmarsum. Deze zeer unieke uitvoeringen mag u niet missen. Kijk op: www.stadstheaterdebond.nl of www.vvvootmarsum.nl. Foto en tekst Martin Meijerink. Op de foto van links naar rechts: Dirigent Herman Koops componist Geert Christenhusz – Annet Meijerink -Nijhuis productieleiding – Gerrit Bleumink dichter en het koor Mardi le Vingt.