Laatste Kinder-sterrenkijkavond

LATTROP - Op zaterdagavond 30 maart is er een kindersterrenkijkavond in de Cosmos sterrenwacht in Lattrop. Het is de laatste kindersterrenkijkavond voordat de zomertijd programmering ingaat, pak dus nu je kans en kom sterren kijken bij de sterrenwacht!

Het belooft een bijzondere avond te worden met hopelijk een spectaculair mooie sterrenhemel waar we afscheid nemen van de winterse sterrenbeelden en de lente sterrenbeelden begroeten. We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de zon. maan, planeten, kometen en vallende sterren. In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Telescoop
In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij prachtige objecten in het heelal. Laat je verwonderen en geniet zelf van de bijzondere beelden door de telescopen.

Kom ook!
Het hele programma zal kinderen hopelijk erg aanspreken. De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden voor deze boeiende sterrenkijkavond is niet nodig. Kijk op: www.cosmossterrenwacht.nl