Afbeelding
Foto:

Dertiende Heurnetocht in De Lutte op zondag 5 mei

DE LUTTE - Er valt ieder jaar weer veel leuks te beleven in De Lutte. De mooie natuur en gemoedelijkheid nodigt uit tot wandelen. Eén van de hoogtepunten op de wandelkalender is de jaarlijkse Heurnetocht. Deze zal dit jaar gehouden worden op zondag 5 mei.

Het is al weer de dertiende keer dat de Loopgroep De Lutte deze tocht organiseert. De tocht is ieder jaar ook zeer geliefd bij gezinnen met (jonge) kinderen. Er kan gelopen worden in afstanden van een toegankelijke 5 kilometer tot een best uitdagende 35 kilometer. Voor de jongste kinderen is er ieder jaar een thema, met leuke speuropdrachten en spelletjes. Onderweg zijn er ook diverse pauzeplaatsen voor ontspanning en waar men wat versnaperingen kan krijgen. De start en finish zijn bij Pannenkoekenhoes De Stroper, waar u na afloop uiteraard kunt genieten van een pannenkoek of drankje.

Starten
De starttijden zijn voor de 20, 30 en 35 kilometer tussen 07.30 en 09.30 uur. De 10 kilometer kunt u starten tussen 07.30 en 11.00 uur en de 5 kilometer start tussen 09.30 en 11.30 uur. Deelname kost 4,50 euro per persoon voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Leden van de KNWB krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas 1 euro korting. Deelnemers krijgen een routebeschrijving en de routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven. U kunt de auto parkeren bij het startpunt.