Afbeelding
Foto:

Overdinkelaars op jacht naar miljoenen

OVERDINKEL - Het al jarenlang populaire TV programma "Miljoenenjacht" van RTL 4 wordt op zondag 3 maart weer uitgezonden. In deze aflevering zal een publieksvak gevuld zijn met inwoners uit Overdinkel. Ze dingen mee voor prijzen die kunnen oplopen tot 5 miljoen euro!

De uitzending, die al op 22 februari heeft plaatsgevonden, staat zoals gewoonlijk in het teken van grote geldbedragen. Het publiek wordt in de watten gelegd met kostbare prijzen en als ultieme jackpot een plek in de finale van het spel. In dit zenuwslopende spel onderhandelt men met "de bank" om de verkoop van een koffer dat in handen is van de kandidaat. Zonder te weten wat de inhoud van deze koffer is, is het doel om een zo hoog mogelijk bod eruit te slepen. In het beste geval bevat de koffer het hoogste geldbedrag, namelijk 5 miljoen euro, en besluit de finalist deze te houden. Het spel tot het uiterste spelen is echter een grote uitdaging die velen niet aangaan. Toch gaan finalisten regelmatig naar huis met immense bedragen, variƫrend van enkele tonnen tot meer dan een miljoen.

Quiz
Voorafgaand aan dit finalespel doet het hele publiek mee aan een quiz. Door middel van interessante vragen en stellingen wordt een selectie gemaakt van 5 personen. Zij spelen onderling wederom een afvalrace met quizvragen. Tussendoor worden er eveneens geldprijzen weggeven aan finalisten of hun plaatsgenoten in het publiek. Dus ook als een inwoner uit Overdinkel er niet met de hoofdprijs vandoor gaat is de kans op een succesvolle avond groot. De prijzen voor het publiek kunnen varieren van een paar duizend euro, een nieuwe auto of luxeproducten zoals een TV of audiosysteem. De Postcodeloterij, de drijvende kracht achter het programma, pakt altijd groot uit in het programma.

Rechtszaak
Toch kwam het programma in het verleden ook negatief in het nieuws doordat een kandidaat een rechtszaak aanspande tegen het programma toen hij onbedoeld te vroeg een deal sloot met de bank. Onlangs werd bekend dat hij ook in hoger beroep geen gelijk krijgt en geen recht heeft op de inhoud van z'n toen gekozen koffer, namelijk 5 miljoen euro. De Brabander moest het doen met 125.000 euro aan prijzengeld.

Uitzending
In totaal waren er 50 Overdinkelnaren uitgenodigd om plaats te nemen in het publiek. Zij wonnen deze plaatsen bij de Postcode Loterij en mochten daarom aanwezig zijn bij de spelshow. Op zondagavond 3 maart zullen we zien of een van hen inderdaad naast presentatrice Linda de Mol mocht staan om het Gouden Kofferspel te spelen, of ze er met een van de andere prijzen vandoor gingen.