Afbeelding
Foto:

Tubbergen in de carnavalsspotlights

TUBBERGEN - Traditiegetrouw vindt op vrijdag 1 maart de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht plaats in Tubbergen. Om 19.00 uur gaat de feestelijke optocht van start.


De grote carnavalsoptocht wordt een waar spektakel met medewerking van tal van carnavalsverenigingen uit heel Twente. Het publiek kan genieten van feestmuziek, gezelligheid en plezier terwijl de meest uiteenlopende en opvallende creaties voorbij dansen. De optocht bestaat uit indrukwekkende praalwagens waar bouwers vaak maandenlang hard aan hebben gewerkt, maar ook loopgroepen die veel gezelligheid brengen. Dit jaar kan men genieten van onder andere slagwerkgroep Polyhymnia, piraten, insecten, elfen en samurais!

Route
De optocht zal om 19.00 uur beginnen aan de Boskampstraat. Van daaruit trekt het feestgedruis naar de Grotestraat, Burgemeester Smalstraat en via de Almeloseweg naar de Prins Bernardstraat en aansluitend de Julianastraat. Van daaruit trekt de optocht naar de Uelserweg, Bruno van Ommenstraat om te eindigen aan de Reutummerweg. Hier wordt de optocht ontbonden en staan de praalwagens opgesteld. Naar verwachting bereikt de optocht rond 20.15 uur de Reutummerweg waar het geheel wordt afgesloten.


Horeca
Na het spektakel van de verlichte optocht kan men nog even doorgaan met feesten in de verschillende horecagelegenheden. Zoals vanouds is de horeca in Tubbergen ingesteld op het programma van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht. Ze zullen, volledig in carnavalssferen, het publiek ontvangen in de diverse café's. Deze voeren een consequent alcoholbeleid. Bezoekers tussen de 18 en 25 jaar krijgen een polsband waarmee ze alcoholische drankjes kunnen bestellen. Zonder een polsband wordt de verkoop van alcohol geweigerd door de horecagelegenheden in Tubbergen. De polsbandjes worden uitgegeven op basis van een geldige ID-kaart bij de hoofdingang van de Carnavalallée.


Kijk voor meer informatie over de deelnemende carnavalsverenigingen, de route en randactiviteiten op www.verlichtecarnavalsoptocht.nl en blijf op de hoogte van dit spektakel!