Afbeelding
Foto:

Column: Bevoorrechte burgervader

OLDENZAAL - Onze burgervader Patrick Welman kijkt uit naar de Dree Dolle Daag'n zo lees ik in de prachtige uitgave van Doar'n Döll en dat geeft duidelijk weer dat het om de drie Carnavalsdagen 2019 in onze Roeskoolstad gaat.

Maar weet u burgervader, ook in Oldenzaal staan 365 dagen op de kalender. Ik gun u de drie carnavalsdagen, maar dan blijven er nog 362 dagen over om te besturen en mede te waken over onze de stad. Maar in Oldenzaal zijn naast 365 dagen ook nog 365 nachten te gaan. Ik zie het al voor mij, de drie Welman broeders trekken door de Boeskoolstad. Ik neem aan dat u zich met uw broers ook op de Dree Dolle Nachten verheugt. Ook deze drie carnavals nachten gun ik u, dan blijven er nog 362 nachten over.

Het inleveren van de stadssleutel aan Stadsprins Nelis en zijn Sik Ronald zal volgens mij geen hinder opleveren. Anders is het gesteld met de nachten, die blijven in beeld als het gaat om orde, rust, veiligheid en verbondenheid in de Boeskoolstad. Om overdag het werk goed te doen, is nachtrust nodig, ook voor u.

Een aantal Oldenzalers zijn over gegaan tot het voornemen (ondemocratisch) te willen gaan benoemen een nachtburgemeester in de Boeskoolstad. Geen grap, of carnavalsstunt nee, een nachtburgemeester die waakt over onze stad, als u slaapt. Hengelo heeft al jaren een nachtburgemeester en zo u mogelijk weet Enschede de stad waar u het wethouderschap vervulde ook.

Wij hebben reeds bij u en de wethouder cultuur Alida Renkema kenbaar gemaakt dat de benoeming en installatie op vrijdagavond 29 maart, koopavond in de binnenstad om 20.30 uur zal gaan plaats vinden. Geniet maar eerst van de Dree Dolle dagen en nachten. En als de rook van de Bok verbranding en de geur van het bier is verdwenen, dan bent u ook in de nachtelijke uren bevoorrecht door ondersteuning van de eerste nachtburgemeester van Oldenzaal. De nachtburgemeester die waakt over onze Boeskoolstad wanneer vele Oldenzalers slapen, hij die verbindingen tot stand gaat brengen en de Oldenzaalse binnenstad mede zal BOOSTEN. Hij de nachtburgemeester, zal mede zorgen voor sfeer bij evenementen en zorg dragen dat de Oldenzaalse jeugd niet wordt buiten gesloten zeker niet met Carnaval 2020

Kaatjeknip februari 2019
Reacties: Knipkaartje@Gmail.com