Afbeelding
Foto:

Eerste ouderengala Fleringen

FLERINGEN - Het carnaval is een feest voor iedereen. Voor jong, maar zeker ook oud! Daarom organiseerden de carnavalisten van de Kroesmennekes in Fleringen vorige week voor het eerst een ouderengala.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Tubbergen daagt verenigingen uit om breed maatschappelijk actief te worden. Dit in het kader van het Maatschappelijk Akkoord dat de politiek vaststelde. Zo ontstond het idee om op 21 februari een galamiddag te organiseren voor de 'ouderen', 'senioren' of zoals Prins Emiel het noemde voor 'oudere belangstellenden' van Fleringen.

Mooi initiatief
Een unieke gelegenheid om een nieuwe doelgroep te betrekken bij de gala's van de carnavalsvereniging de Kroesmennekes. Tegelijkertijd werden de Prins en adjudant benaderd om een bezoek te brengen aan de dagopvang 'Erve Harmelink" in Fleringen. Beide partijen hebben de handen ineen geslagen, Paula Harmelink stelde haar locatie beschikbaar voor het evenement en de hofdames Ellen en Ursela hebben middels een persoonlijk bezoek de 'oudere' dorpsgenoten uitgenodigd. Mede door deze persoonlijke benadering was de belangstelling groot en kwamen velen deze middag bij Erve Harmelink voor een gezellig uitje.

Optredens
Zonder optreden geen galamiddag en ondanks de vakantieperiode hebben de belangstellenden genoten van drie optredens. Buurman en buurman brachten als padvinders in hun stageverslag de dorpspolitiek ten gehore. Menig 'oudere belangstellende' herkende zichzelf in de term 'hangouderen' bij de Jules de boules baan bij het voetbalveld. Na het gezamenlijk zingen van het afsluitende lied 'Mien dorp is oen dorp' kon er worden genoten van het dansoptreden van de dochters van de Prins en Adjudant.