Afbeelding
Foto:

Weerbaarheid voor senioren, deel 2

OLDENZAAL - Budovereniging Hantei en Impuls Oldenzaal stellen senioren in de gelegenheid tot deelname aan de cursus Weerbaarheid waarin in zeven lessen handvatten worden aangereikt over hoe men zich veilig kan voelen en hoe te handelen als men in een vervelende situatie terecht komt.

Vorige week was de tweede lesmorgen en wij de deelnemers hebben daarbij de ervaringen kunnen opdoen hoe te handelen als het duwen en trekwerk gedaan moet worden. Er is geleerd hoe en op welke wijze zich men het best kan verdedigen als men wordt aangepakt en zich moet verdedigen Aikido docent Ingrid ter Braak demonstreerde met een van de medecursisten hoe dit gedaan kan worden Het in je eigen stad of omgeving zich veilig voelen is een geruststelling, maar als er zich iets bijzonder voordoet dan is goed dat je leert om alert te zijn op bedreigende of ongewenste situaties. Vooral als men zich fysiek voelt aangevallen.

Kwetsbaar
Duidelijk werd ook dat veel ouderen zich tegenwoordig onveilig en kwetsbaar voelen. De gesprekken in de koffiepauze gaven goed weer dat deze cursus je sterker en weerbaarder maakt, maar ook dat het samenwerken tijdens de cursus je het gevoel geeft dat je uit je isolement wordt gehaald. De opdracht voor les drie hebben de cursisten mee gekregen: werken aan lichaamshouding en daar is het nodige aan te doen, wanneer ik mijzelf zo
bezie, wanneer ik voor de spiegel sta. Lichaamshouding, daar gaan wij nu actief mee aan de slag. Mijn medecursisten gaan ook de uitdaging aan.
Ook deelnemen? Mail dan naar e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl of bel 0541-571414

Foto en tekst
Martin Meijerink