Afbeelding
Foto:

Collegereeks MuseumJeugdUniversiteit

TWENTE - MuseumJeugdUniversiteit organiseert een reeks colleges in de Twentse musea Natura Docet Wonderryck Twente, Oyfo Kunst Techniek en Cosmos Sterrenwacht.

Voor jeugd tussen de 8 en 12 jaar een mogelijkheid om meer te weten te komen over diverse onderwerpen. Geen saai college, maar eentje waarbij kinderen op een leuke manier wijzer worden.

Communicatie vogels
Op 10 maart om 11.00 uur is er een hoorcollege over hoe vogels communiceren in Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Het is wonderbaarlijk hoe vogels met een beperkte variatie in geluid met elkaar praten. Vogelkenner dr Rolf de By leert de kinderen veel over de vogels en hun geluiden.

Duurzaam?
Het tweede hoorcollege in de reeks is die van 17 maart om 11.00 uur in Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Deze gaat over 'Duurzaam... of soms toch nog niet helemaal?' Anika Embrechts is de expert die dit college gaat geven. Een college met vragen, demonstraties en proefjes waarbij er gekeken wordt of hergebruik wel zo duurzaam is als wordt gedacht.

Kraters
Het derde en laatste college wordt gegeven bij de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop door Grietinus Snaak. Na het college van 24 maart om 11.00 uur is bekend hoe kraters op de maan, aarde en mars zijn ontstaan. Tijdens het werkcollege wordt met proeven gekeken of asteroïden en meteorieten gevaarlijk zijn of niet.

Inschrijven
Deelnemen aan de collegereeks van drie hoorcolleges van elk een uur kan na aanmelding via www.museumjeugduniversiteit.nl. De kosten van de reeks bedragen € 22,50. De jonge studenten ontvangen een collegekaart en na afloop een MuseumJeugdUniversiteit-diploma. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Natura Docet Wonderryck Twente via info@wonderryck.nl of bezoek de website www.museumjeugduniversiteit.nl.