Afbeelding
Foto:

Meneer Gram en maaltijdservice-Oldenzaal

OLDENZAAL - Alink maaltijden: dagelijks vers thuis bezorgd in Oldenzaal en omgeving. Dé uitkomst voor ouderen, alleenstaanden, maar ook voor studenten en hard werkende Oldenzalers.

Bernette Alink gaat er prat op dat haar klanten bestand door de loop der jaren heen alleen maar aan het toenemen is. Met haar klanten die ze zelf bezoekt om de maaltijden te bezorgen heeft ze goede en blijvende contacten. Bij ouderen die alleen wonen heeft ze tevens een signalerende functie naar familie of thuiszorginstellingen wanneer ze bemerkt dat er iets niet goed is bij haar alleenstaande, ouder wordende klant.

Betrokken bedrijf
Alink Maaltijden Vers thuis, het bedrijf dat ze samen met haar man runt, is hun paradepaardje. Bernette maakt mij deelgenoot van de manier waarop Alink maaltijdenservice te werk gaat. Wat mij zeer aanspreekt, is de sociale betrokkenheid van haar bij haar klanten. Ze heeft klanten in verschillende leeftijdscategorieën tot zelfs een 101 jarige alleenstaande.

Op bezoek
Onlangs nodigde ze mij om mee te gaan, bij het bezorgen van de maaltijd aan huis. Mede om mij ook te laten zien en te ervaren hoe bijzonder het klantencontact verloopt. Het is maandagmiddag 14.00 uur en op de bestellijst zie ik staan dat ze de verse maaltijd bij meneer Gram in de Molenstraat gaat bezorgen. Wanneer ze in de Molenstraat aanbelt is het tijd voor mij om een foto van haar en meneer Gram te maken. De foto is gelukt, maar ik kijk en vol verwondering, zie ik dat het niet meneer Gram is maar een bekende Oldenzaler, Johnny Lohuis. Bekend van het Straot ensemble en de Bombazijn.

Verhaal
De foto is gemaakt en de maaltijd bezorgd en ik uit mijn verwondering over de naamswissel. Dan volgt de uitleg. Jaren geleden, toen Johnny nog niet was getrouwd, woonde hij samen met Mirjam zijn huidige vrouw. Mirjam Gram wel te verstaan. Beide waren en zijn dagelijks druk in de weer. Bernette Alink bezorgt al jaren lang de maaltijden die werden besteld op naam van meneer Gram. Mirjam en Johnny lieten toen, en nu nog, zo ongeveer drie tot vier per week de maaltijden bezorgen door Alink Maaltijden Vers thuis. Waarom is dan mijn vraag? "Omdat we beiden druk in de weer zijn dagelijks, maar ook omdat we er van overtuigd zijn dat we dagelijks ambachtelijke gemaakte maaltijden die dagvers zijn en vitaminerijk aan het eten zijn.

Trend
Johnny weet te vertellen dat 20 procent van de nieuwbouw woningen die in Amerika worden gebouwd geen keuken meer heeft. Het huis van de toekomst, en die trend komt ook overwaaien naar ons land. Dus wordt er op de investering bij de bouw van een woning bespaard. En zo is het bij ons beide ook gegaan.

Lievelingsgerecht
Het lievelingsgerecht van beide is aardappelpuree met rode kool en hachee. En dat het lekker is werd onlangs nog eens bewezen toen Mirjam en Johnny vriend Luuk en zijn vrouw hadden uitgenodigd. Na afloop complimenteerden de gasten Mirjam voor de heerlijke maaltijd die ze hadden gegeten. Nu is dat ook opgelost en weten Luuk en zijn vrouw dat niet Mirjam heeft gekookt maar meneer Gram die de bestelling had geplaatst.

Verwachting
Wat mag u verwachten van maaltijdservice-Oldenzaal? Dagelijks vers, een volledige maaltijd, bestaand uit aardappel variant, met lekker stukje vlees,vis of gevogelte en de keuze uit twee verse groenten. Voor weinig geld - 8,90 euro - een volledige maaltijd met veel vitamines en een hoge voedingswaarde. Mirjam en Johnny zijn tevreden over maaltijdservice-Oldenzaal en dus meneer Gram ook.

Foto en tekst
Martin Meijerink