Afbeelding
Foto:

Expositie Ontwikkelings-samenwerking Dinkelland

DINKELLAND - Er komt water uit de kraan en als je ziek bent ga je naar de dokter. Het klikt vanzelfsprekend voor ons, maar dat is het voor mensen in ontwikkelingslanden niet. Gelukkig zijn er veel mensen die in actie komen om hun levens te verbeteren. Ook in Dinkelland kennen we deze weldoeners.

Tot en met 1 maart kunt u tijdens de expositie van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking zien wat zij allemaal doen. De tentoonstelling staat opgesteld in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Ilse Duursma opende afgelopen week de tentoonstelling samen met Ton Schasfoort van stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland. "Ontwikkelingswerk is heel belangrijk", vertelde de wethouder. "De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Ook zijn meerdere landen opgeschoven van ontwikkelingsland naar midden-inkomensland. Ik ben enorm trots dat onze gemeente verschillende projectengroepen kent die daaraan hebben bijgedragen."

Projectgroepen
De projectgroepen die tentoonstellen zijn allemaal onderdeel van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland. Deze stichting brengt sinds 2001 verschillende projectgroepen uit de gemeente Dinkelland samen. "We willen concrete projecten van inwoners uit onze gemeente ondersteunen en helpen opbouwen", vertelt Ton Schasfoort, voorzitter van de stichting. "