Afbeelding
Foto:

Veel te beleven in Losser tijdens de voorjaarsvakantie

LOSSER - De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Heerlijk weer de tijd om er met de kids op uit te gaan en samen het begin van de lente te vieren. Er valt voor de Losserse families weer veel leuks te beleven de komende week.

Ga op een historische ontdekkingsspeurtocht in het centrum van Losser. Deze tocht van ongeveer 1,5 uur wordt gelopen met behulp van een GPS. Aan het einde van de tocht wordt de schat van Losser gezocht en krijgen de kinderen een speurdersdiploma. Tijdens de speurtocht kom je langs 25 historische gebouwen of monumenten waaraan een aantal meerkeuzevragen is gekoppeld. Om de schat van Losser te vinden moeten ook nog getallenvragen worden beantwoord om de geheime code te kraken. Deze leidt naar de schat, die op een geheime plaats in het centrum is verstopt. De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar). De kosten zijn voor 2 t/m 5 personen 15 euro met 1 GPS en voor 6 t/m 9 personen 25 euro met 2 GPS'en. Reserveren kan bij VVV Losser.

Verborgen Dinkeldaalders
Op pad met een tablet, een mijndetector en een tas met attributen. De opdracht is zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in het gebied begraven zijn. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra de tablet gestart is. Langs de route zijn dertien palen geplaatst, genummerd en voorzien van een QR code. Met de tablet moeten de QR codes worden gescand om het juiste antwoord te vinden. Met behulp van de metaaldetector moet de "schat" worden gezocht. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Prijzen voor 1 t/m 5 personen 19,50 euro, 6 t/m 9 personen 27,50 euro en 10 t/m 15 personen 50 euro. Reserveren kan bij VVV De Lutte.

Speur naar insecten
Op een unieke manier kennismaken met de prachtige natuur van het Arboretum Poortbulten tijdens een speurtocht van 2 uur. Als alle vragen goed worden beantwoord, ontvang je een echt Rangercertificaat! Er zijn twee speurtochten: één voor kinderen van 6-9 jaar en één voor kinderen van 9–12 jaar. De kinderen gaan op pad met een rugzakje dat gevuld is met een opdrachtenlijst, insectenwaaier, vogelgids, insectenpotje, meetlint en een vergrootglas. Hiermee ga je op ontdekkingstocht in de natuur. De kosten per kind bedragen 4 euro, 2 kinderen voor 5 euro. Reserveren kan bij VVV de Lutte. Kijk ook op: www.vvvdeluttelosser.nl, tel: 0541-551160.