Afbeelding
Foto:


Maart roert zijn staart!

OLDENZAAL - De oproep in Hart van Oldenzaal heeft er mede toe bijgedragen dat er afgelopen woensdag nog meer beentjes op de dansvloer waren bij Ragonda en Rob Rouwhorst in Oldenzaal.

Dansen draagt ertoe bij dat senioren op een sportieve en sociale wijze met vreugde en plezier hun bestaan kleur en fleur geven. Het is dan ook bijzonder te waarderen dat Ragonda en Rob Rouwhorst hun danspaleis kosteloos openstellen voor senioren en medioren uit Oldenzaal en omgeving. Hier kun je op de eerste woensdag van de maand de cirkel van eenzaamheid doorbreken. En tevens je conditie op peil houden, door lichaamsbeweging, want dat is mede de opdracht die dagelijks aan ons ouderen wordt gesteld. Om het verouderingsproces tegen te gaan is dansen dan ook een sportieve, sociale en ontspannende bezigheid.

Dementie
Op de dansvloer tref ik Wim Hulleman ex-fysiotherapeut, hij danst niet alleen, maar benadrukt nog eens extra dat dansen een effectieve manier is om de ouderdom tegen te gaan en niet alleen het lichamelijke, maar ook het brein zo zegt hij, wordt geprikkeld, gestimuleerd door bewegen en muziek. Dat bracht het gesprek met Ragonda op het thema dementie. Bewegen en muziek, oude bekende nummers en oude bekende dansen zouden een goede uitwerking kunnen hebben op de dementerende en de begeleider. Deze opmerking neem ik mee naar de tweede thema-avond over 'Ons, Dementievriendelijk Oldenzaal'.

Maart roert zijn staart, mede door de carnavalsactiviteiten, vandaar dat de eerstvolgende dansmiddag niet op de eerste woensdag in maart is, maar op de tweede woensdag en wel 13 maart.

U bent van harte welkom, en Hart van Oldenzaal is er bij.

Foto en tekst:
Martin Meijerink.