Afbeelding
Foto:

Geslaagde netwerkavond voor verenigingen

OLDENZAAL - Het is Quinta Clason, de cultuurmakelaar Oldenzaal, die in opdracht van de Provincie Overijssel verbindingen tot stand brengt en stichtingen, verenigingen en clubs uit de zorgsector, sport en ook culturele sector in Noordoost Twente adviseert. Clason is de spin in het web die initieert, adviseert en verbindt.

Afgelopen woensdag had ze in Oldenzaal een Workshop netwerkavond georganiseerd in Breedwijs de sociale school en trefpunt in de wijk Berghuizen te Oldenzaal. Uit diverse plaatsen in Twente en uit verschillende sectoren waren de geïnteresseerden naar deze netwerkavond gekomen en dat leverde voor de deelnemers aan deze workshops het nodige op om in de toekomst mee aan de slag te gaan.

Werven
Het thema fondsen werven sprak erg aan. Advies op maat werd gegeven voor vrijwilligers organisaties, daarvoor was Rieks Springer van de Sesam academie uit Apeldoorn naar Oldenzaal gekomen. Zijn adviezen werden door de deelnemers in zich opgenomen. Hoe ga jij dat doen voor jouw stichting of vereniging wanneer het gaat om het aanvragen van subsidie of andere financiële ondersteuning?

Pers
Bianca Hellemons workshopdocent pers, wist ons te boeien met het thema hoe ga je met de pers om, maar ook de informatie over de aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de persoonlijke eigendommenverzekering werd duidelijk uit de doeken gedaan. De opmerking van een vrouwelijke deelnemer uit Losser was dan ook: ,,Hier heb ik veel van opgestoken en heb ik als hulpverlener duidelijkheid over mijn ingeslagen weg, die ik als vrijwilliger, vrijwillig heb gekozen en wil gaan".

Foto en tekst:
Martin Meijerink