Afbeelding
Foto:

Al 1.000 deelnemers Samenloop voor Hoop

TUBBERGEN - De Samenloop voor Hoop van Tubbergen heeft een mooie mijlpaal bereikt. Afgelopen week schreef de 1.000-ste deelnemer zich in voor deze loop.

Deze tocht zal gehouden worden op 21 en 22 september. Marjoleine en Patrick Ikink schreven zich in om dit magische getal te bereiken. De loop is een landelijk initiatief, waarbij de deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Dit is hard nodig; het is nog steeds één van de meest voorkomende doodsoorzaken in ons land. Onderzoek is nodig en boekt ook resultaten, maar hiervoor is wel veel geld nodig. Bij de loop gaan deelnemers 24 uur lang wandelen waarvoor zij zich laten sponsoren. Er is dan ook een uitgebreid randprogramma met muziek en meer, om zowel de lopers als publiek te vermaken.

Trots
De organisatie is trots op iedereen die zich inzet om de loop tot een succes te maken. Naast de deelnemende lopers zelf zijn er ook nog vele andere vrijwilligers en natuurlijk de sponsoren. "Allemaal dragen jullie je steentje bij om onze SamenLoop tot een groot SUCCES te brengen! Samen staan we sterk en jullie zijn allemaal TOPPERS!", aldus de enthousiaste organisatie via Facebook.

Voorbereidingen
De afgelopen tijd werd al veel aandacht geschonken aan de loop. Onder meer bij het gemeentegala in Vasse. Juist tijdens een mooi feest als het carnaval is het goed om ook stil te staan bij anderen die wel wat steun kunnen gebruiken; een stukje gemeenschapszin. Bezoekers van het gala doneerden dan ook gul aan dit goede doel, wat hopelijk ook anderen zal inspireren. Kijk voor meer informatie en aanmelding ook op de website: www.samenloopvoorhoop.nl/tubbergen