Afbeelding
Foto:

Sociaal Team op nieuwe plek

TUBBERGEN - Het Sociaal Team van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland zit vanaf nu op een nieuwe locatie. Per 1 februari was de verhuizing van de Pastoor Bloemenstraat naar de bibliotheek afgerond.

SWTD is een brede welzijnsorganisatie, waar het Sociaal Team Tubbergen een belangrijk aspect van is. Zij zijn beschikbaar om mensen uiteenlopend advies te geven op het gebied van aangenaam wonen, zorg, financiële ondersteuning en vrijwilligerswerk. Ook vervullen zij een belangrijke signalerende en doorverwijzende functie. Wanneer zij u niet direct kunnen helpen, is er wel een andere organisatie die dit wél kan.

Laagdrempelig
Het verhuizen naar de tweede etage van de Tubbergse bibliotheek heeft ook een ander belangrijk voordeel. De medewerkers zijn meer zichtbaar op een locatie waar ook meer mensen komen. Zo is de drempel om eens binnen te stappen voor een gesprek een stuk lager. Iedereen is dan ook van harte welkom om eens langs te komen voor een kop koffie en een gesprek, maar voor wat zwaardere vragen kan het handig zijn om een afspraak te maken.

Mooie samenwerking
De samenwerking tussen SWTD en de bibliotheek is ook al op meer fronten van kracht. Er is namelijk best enige overlap tussen hun activiteiten. De bibliotheek is bijvoorbeeld gastheer voor het taalhuis, maar ook het Servicepunt Vrijwillige Inzet. Samenwerking zorgt voor verdere leuke mogelijkheden tot kruisbestuiving. Kijk ook op: www.swdt.nl