Afbeelding

De volleybaldames van TiMaX/DeVoKo

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag speelde TiMaX/DeVoKo DS1 een uitwedstrijd tegen KapMakelaardij SSS in Barneveld. Na de 3-2 winst van vorige week tegen DV Dynamo Apeldoorn was er een bepaalde ontevredenheid blijven hangen en de ploeg was vastberaden om dit deze wedstrijd recht te zetten.

TiMaX/DeVoKo begon de eerste set met Merle Roetenberg, Aileen Knippers, Fleur Blokhuis, Laura Behrens, Iris Blokhuis, Joanne Brilhuis en Britt Roeleveld. Na een paar mooie scores bij de Denekampers kwam de ploeg op voorsprong met een stand van 3-8. Hierna verloor het team de concentratie en gaf onnodig punten weg. Doordat TiMaX/DeVoKo gedurende de hele set een goede servedruk had, was SSS niet in staat een goede servepass te leveren en hierdoor niet in staat om te scoren. Uiteindelijk wonnen de Denekampse dames de set met 17-25.

De tweede set werd gestart met dezelfde opstelling. De servedruk werd gelijk in de tweede set doorgezet door Laura Behrens en ze kwamen op 0-3 voorsprong. Hierna wist SSS een punt te scoren, maar dit werd direct weer recht gezet. Hierna ging de score over en weer, maar TiMaX/DeVoKo bleef op voorsprong. Na een mooie tikbal van Aileen Knippers en een blokpunt kwam de score op 15-22 voor TiMaX/DeVoKo. Na twee mooie punten van Merle Roetenberg gaf het team nog een punt weg en won de set met 17-25. In de derde set begonnen de dames niet scherp en kwamen op een 5-1 achterstand. Dit werd ongedaan gemaakt door opnieuw een goede serveserie. Na een perfecte pass van Iris Blokhuis kon er een mooie combinatie op mid gespeeld worden. De Denekampers wisten ook deze set weer te winnen. In de vierde set werd Pien Baalhuis in het veld gebracht voor Fleur Blokhuis. Serveseries en scorende punten van beide kanten zetten de stand al snel op 11-12. Dynamo liep uit naar een 17-19 voorsprong. TiMaX/DeVoKo scoorde hierna nog 3 punten, maar met 25-20 werd deze set verloren.

Het team heeft het spel van vorige week verbeterd en goed spel laten zien in het merendeel van de wedstrijd. Helaas verloor de ploeg in de laatste set de concentratie en verloor het van zichzelf. Aanstaande zaterdag staat het duel tegen Rivo uit Rijssen op het programma. Rivo staat 1 plaats lager in de ranglijst. Het belooft dus een spannend duel te worden om 17:15 uur in de sporthal Dorper Esch!