Afbeelding
Foto:

Kamphuis Sloopwerken steeds duurzamer

TUBBERGEN - We recyclen met zijn allen steeds meer en steeds beter. Je kunt veel recyclen: van plastic verpakkingsafval, papier, groenafval tot elektronica. Maar het recyclen van bouwmaterialen is nog niet zo ingeburgerd. Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering zet juist sterk in op dit aspect.

Het bedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Reutum ook een nieuwe locatie op de voormalige gemeentewerf. Nu is het slopen van panden nog écht slopen: alles gaat kapot om een pand zo snel mogelijk tegen de vlakte te krijgen. Tijd is geld immers. Maar door deze manier gaan wel veel bruikbare materialen verloren. Dit is dus niet echt duurzaam. Want, wanneer je bijvoorbeeld kozijnen netjes demonteert of isolatiemateriaal goed verwijderd, zijn dit soort items best goed her te gebruiken in andere bouwwerken. Kamphuis verkoopt dan ook herbruikbare materialen zoals kozijnen, hout, dakpannen en isolatiemateriaal. In plaats van ouderwets slopen worden steeds meer onderdelen gedemonteerd met het oog op hergebruik. Dit voorkomt dan dat kostbare grondstoffen gebruikt moeten worden om nieuwe materialen te maken.


Goede samenwerking
Kamphuis zit op het terrein naast de kringloop en het afvalbrengpunt. Zo kan en particulier hier altijd met overtollige spullen terecht. Als het niet bruikbaar is bij de kringloop of Kamphuis, kan het altijd nog naar het afvalbrengpunt. De gemeente Tubbergen is erg trots op deze duurzame insteek van het bedrijf.