Afbeelding
Foto:

BOA's gaan nu echt beboeten

LOSSER - De gemeentelijke BOA's - Buitengewoon Opsporings Ambtenaren - van Losser gaan nu ook echt boetes uitdelen. Met ingang van deze vrijdag krijgen overtreders een prent in plaats van een waarschuwing.

De BOA's waren al sinds de zomer actief om mensen te 'helpen herinneren' aan de regels die er in Losser zijn. Iedereen moet zich houden aan regels waardoor het aangenaam wonen is in Losser. Bijvoorbeeld over het aangelijnd houden van de hond, opruimen van hondenpoep, niet zomaar afval van je af gooien en ook: parkeren waar en wanneer het mag zonder overlast te veroorzaken. Regels die iedere Lossernaar eigenlijk gewoon hoort te kennen, maar vaak uit gemak of luiheid selectief negeert.

Constateringen
De afgelopen maanden constateerden de BOA's dat Lossernaren nog vaak parkeren waar het niet mag en de blauwe kaart niet neerleggen waar dit nodig is. Ook wordt er nog vaak afval bijgeplaatst bij de containers. Verder leggen de BOA's de nadruk op het aanlijnen van de hond en opruimen van hondenpoep. Ook bij andere overtredingen gaan de BOA's zeker boetes uitschrijven. Het gaat dan om overtredingen in de openbare ruimte waar de gemeente vaker klachten over krijgt. Zo hoopt de gemeente concreter veel voorkomende ergernissen op te kunnen lossen, wat goed is voor de leefbaarheid binnen de gemeente.

Aanspreekpunt
De gemeente ziet de BOA's natuurlijk ook als een lopend meldpunt annex vraagbaak. Lossernaren die een probleem constateren of een vraag hebben kunnen de BOA's op straat aanspreken. Natuurlijk is een melding naar de gemeentelijke Melddesk Openbare Ruimte ook een optie, met concrete terugkoppeling.