Afbeelding
Foto:

Praten over energietransitie

LOSSER - Komende dinsdag, 29 januari, is in Losser een bijeenkomst over de energietransitie. Alle belangstellenden zijn dan van harte welkom.

De CuSo55+ en Universiteit Twente organiseren dit, met als doel om mensen bij te praten over de ontwikkelingen in brede zin, maar ook wat een en ander voor Losser zal betekenen. De Twentse ambitie is om op termijn uiteindelijk energieneutraal te worden. Dit moet dan gebeuren door zowel het energieverbruik verder terug te dringen, maar ook actiever te kiezen voor duurzamere energiebronnen.

Het programma
Wethouder Marcel Wildschut is aanwezig om de Losserse ontwikkelingen te bespreken. Merlinn van Nieuwkuijk (regisseur Energietransitie NO-Twente) en Malissa Oude Sogtoen (beleidsadviseur Duurzaamheid) praten u dan bij over de ins en outs van de energietransitie in Losser. Namens Universiteit Twente is dr. Johannes Flacke aanwezig. Uiteraard is er volop gelegenheid voor discussie en een goed gesprek. Wethouder Wildschut: "De vorige energietransitie ging in Nederland over de overstap van kolen naar gas. Ze werd vooral gedreven door de overheid. De huidige energietransitie is complexer van aard. Samenleving en overheden móeten deze transitie samen realiseren. Gelukkig zijn er steeds meer inwoners en partijen die zich inzetten voor een duurzame samenleving. Ook in Losser. De energiecoöperatie Greuner in Beuningen is zo'n mooi voorbeeld. Zij streeft er o.a. naar om zonnepanelen op daken van agrarische bedrijven in collectief bezit te exploiteren. De gemeente Losser werkt graag samen met mensen en partijen die zich op allerlei manieren willen inzetten voor een duurzaam Losser en omgeving."

Kom ook
De bijeenkomst zal gehouden worden op dinsdag 29 januari vanaf 14.00 uur in Erve Kraesgenberg aan de Sportlaan in Losser. Iedereen is van harte welkom; van jong tot oud.