Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsconcert Semper Crescendo

OLDENZAAL - Afgelopen zondagmiddag werd de H. Mariakerk in Oldenzaal goed bezocht. Niet verwonderlijk want daar werd het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo gegeven.

Het was niet alleen Sempere Crescendo die haar muzikale kwaliteiten ten gehore bracht, ook de harmonie vereniging uit Klarenbeek was te gast en deze muzikanten wisten op een perfecte wijze Lieghte Cavalerie van Frans van Suppe ten gehore te brengen. Was ik afgelopen dinsdag nog naar het Filmhuis in Oldenzaal geweest en heb ik daar de prachtige en ontroerende film de Dirigent kunnen zien, het verhaal over het gevecht van de eerste vrouwelijke dirigente zat nog op mijn netvlies en zie daar; Een jonge vrouw - Inge Lage Venterink uit De Lutte - wist ons te vervoeren met nummers van onder meer James Hosay en Irisch tune from Country Derry. En bij de uitvoering van de Radetski mars gingen de handen van het publiek al klappend en inspirerend mee met de muziek.

Ovatie
Met de uitvoering van Gabrielas song waarbij de prachtige en geschoolde stem van onze Karin Hertsenberg weerklonk, ging het publiek staan en klonk er een ovationeel applaus door het kerkgebouw voor deze twee Twentse vrouwen en de muzikanten. Kwaliteit en muzikale uitvoering zijn in goede handen bij de dirigent van de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo, Ruud Pletting. Hymne of the highlands, Angelo del cielo, Hungarian Rhapsody, alle nummers sfeer en oor strelend. De muzikale toegift 'I know him so well', uitgevoerd door Semper Crescendo en gezongen door Karin Hertsenberg en Inge Lage Venterink vormde een perfecte afsluiting van dit Nieuwjaars concert. Ik zou afbreuk doen als ik niet de slagwerk en percussiegroep onderleiding van Roy Hendriks noem, complimenten zijn op zijn plaats.

Kritische noot
Op deze regenachtige zondag middag zouden we vele ouderen die in onze verzorgingshuizen verblijven een mooie middag hebben kunnen bezorgen. Ouderen horen graag Karin Hertsenberg en het Semper Crescendo en nu ook het aanstormende muzikale talent Inge Lage Venterink. Werk aan de winkel voor de PR groep van Semper Crescendo.

Foto en tekst:
Martin Meijerink.