Afbeelding
Foto:

John Meijerink: de beste biertapper van ons land

DE LUTTE - De Nederlandse Kampioenschappen Biertappen zijn een jaarlijkse biertap wedstrijd die wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl.

Doel van deze wedstrijden op de Horecava is om horecaprofessionals enthousiast te maken met het juist tappen, schenken en serveren van bier. John Meijerink uit De Lutte behaalde dit jaar de titel. Er waren 64 deelnemers die zich hadden gekwalificeerd voor de finale. Hier in De Lutte leerde hij met name van zijn ouders wat het horecavak betekent. Voorop staat kwaliteit. En kwaliteit straal hij uit en hij niet alleen, zijn vrouw en het personeel leggen voor wat horeca kwaliteit betreft de lat hoog. Met trots kan hij zich nu de beste biertapper van Nederland noemen.

De weg er naar toe
'Kom naar De Lutte en je bent verloren", zo zong destijds de in De Lutte geboren en overleden muzikant Appie Koop. Daar in het 750 hectare groot natuurgebied waar het riviertje de Dinkel zich een weg zoekt, daar is gevestigd Paviljoen Lutterzand van Renate en John Meijerink. Voor velen wandelaars, fietsers of toeristen een startpunt of rustpunt voor of na een fietstocht of wandeling door dit prachtige natuurgebied. Het Paviljoen in De Lutte is de plek waar John Meijerink is geboren, hier kreeg hij horeca met de bierspatel ingegeven door zijn beide ouders. Als kleine jongen bezorgde hij de flesjes Grolsch bij de bezoekers. Na de lagere school volgde hij zijn opleiding aan het Thij college te Oldenzaal en na het behalen van zijn HAVO diploma, was er maar een vakrichting die hij ambieerde; Horeca. In Almelo volgde hij de drie jarige opleiding middelbare hotelschool. Het praktijk jaar volgde hij bij de Holtweijde te Lattrop waar hij de praktijk leerde van Mieke en Jan Leurink. Toen zijn ouders hem in 1998 in de gelegenheid stelden om de zaak over te nemen, heeft hij samen met zijn Renate met name de aandacht gevestigd en blijven vestigen op kwaliteit. En dat is hen gelukt.John en Renate ,samen met het team van Paviljoen Lutterzand. Ruim 25 jaar heeft John Meijerink mee gedaan met biertapwedstrijden in den Lande. Nu hij de gekroond is tot de beste biertapper 2019 is voor zijn doel bereikt het behalen van de Landstitel beste biertapper van Nederland en stopt hij met deelname aan deze biertapwedstrijden.. Nu gaan we ons weer met volle kracht richten op het komende seizoen. Het Grolsch Bokje wordt mij op een perfecte wijze getapt, geschonken en geserveerd. John Meijerink, namens de Hart kranten, gefeliciteerd! Hart-lezers weten nu dat in Paviljoen Lutterzand in De Lutte het beste Grolsch biertje wordt getapt en geserveerd.

Tekst Martin Meijerink.