Afbeelding
Foto:

Sportgala Dinkelland opnieuw een mooie avond vol winnaars

DINKELLAND - Vrijdagavond 11 januari heeft de negende editie van het sportgala van Dinkelland plaatsgevonden. Het drukbezochte gala werd georganiseerd in het gemeentehuis in Denekamp. De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst 15 verschillende sportdisciplines en in alle categorieën werden in totaal 27 kandidaten voorgedragen met meer dan 100 actieve sporters.

Sportief Dinkelland heeft het afgelopen jaar laten zien dat er fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek weer het geschikte platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten. Alle kampioenen die Dinkelland rijk is werden traditiegetrouw aan het begin van de avond gehuldigd door de gemeente.

Prijswinnaars

De jeugd was volop vertegenwoordigd tijdens het sportgala. Vijf kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2018. Susan Veelers-Stevelink maakte de winnaar bekend. Zij mocht de prijs overhandigen aan Yke Groener, zwemster van De Dinkel. Yke kreeg de felbegeerde trofee voor haar uitstekende zwemprestaties. Ze werd Nederlands kampioen op de 200, 400 en 800 meter vrije slag én op de 200 meter rugslag.

Sportvrouwen

Annet Werger, jurylid en oud dames 1 speelster van Set up, mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouwen. Lonne Dijkhuis heeft deze categorie gewonnen door haar bijzondere zwemprestaties. Ze won onder andere zilver bij de Nederlandse Kampioenschappen op de 50 meter schoolslag en zwom met haar ploeggenoten een Nederlands record op de 4x 100 meter wisselslag.

Categorieprijzen

In de categorie jeugdsportploeg ging RSC handbal meisjes A2 er met de prijs vandoor. De meiden werden voor het vierde jaar op rij kampioen en dit keer in een hogere leeftijdsklasse, een topprestatie. Voor de categorie sportman is dit jaar handbiker Mark Mekenkamp uit Saasveld de winnaar geworden. Hij werd in 2018 Nederlands Kampioen tijdrijden in de handbike klasse H3, een unieke prestatie gezien zijn korte staat van dienst. Verder heeft in de categorie sportploeg DSVD dames 1 de prijs gewonnen. De ploeg werd kampioen van de eerste divisie en promoveerde naar de eredivisie, het hoogste niveau.

Prijzen

De Sportwaarderingsprijs is een prijs voor het meest aansprekende evenement en de daarvoor actief zijnde vrijwilligers. De organisatie en de vrijwilligers van de Euregio Fiets4daagse hebben deze in ontvangst mogen nemen. De publieksprijs ging dit jaar naar Manon Damhuis en Rosstars Dames 1. Zij hadden via Facebook de meeste stemmen verzameld. En de persprijs ging naar Herman Harms uit Denekamp. Hij wordt ook wel de directeur van Dos '19 en nu SDC '12 genoemd. Als vrijwilliger in hart en nieren onderhoudt hij alle contacten naar de KNVB. Ook is hij de man die zorgt voor de scheidsrechters, de EHBO en tal van andere werkzaamheden bij de club. Ook bij andere evenementen in Denekamp wordt hij gevraagd als EHBO nodig is.

Optredens

De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van gym- en turnvereniging Dos '19 uit Denekamp, de Lezz Crew van dansschool LEZZ Studio en de jonge zangeres Lois Senger uit Weerselo. Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions van Queen. De presentatie van het sportgala was in de handen van Arjen Meinders. Licht en geluid werd verzorgd door de bodes van de gemeente Dinkelland. Twan Keizer verzorgde de filmregistratie. Jeroen Keizer was de regisseur van de avond en de algehele organisatie was in handen van Femke Heithuis en Bianca Menderink.