Afbeelding
Foto: Photographer: Robert de Kinkelder

Kerkbalans 2019

LOSSER - Op 19 januari vindt de mooie traditie dat de kerken van Losser hun jaarlijkse actie Kerkbalans gezamenlijk inluiden plaats.

Om 13.00 uur precies komende zaterdag zullen de drie klokken van de Martinustoren met de hand geluid worden door betrokken jongeren uit de Losserse kerken. Elk van die jongeren heeft eigen redenen om te willen helpen. Om het werk in en rondom de kerken te blijven doen is veel geld nodig en daarom organiseren de kerken in Nederland elk jaar in januari deze geldwervingsactie. De Geloofsgemeenschap Katholiek Losser verwacht in 2019 met deze actie € 110.000 in te zamelen. Voor de Protestantse Gemeente Losser is dat een bedrag van € 45.000.

Komt u ook?
Iedereen is van harte uitgenodigd om bij het luiden van de klokken van de Martinustoren aanwezig te zijn. Daarna wordt de samenkomst voortgezet in de H. Maria Geboortekerk. In de kerk houdt pastoor Daggenvoorde een korte toespraak. Na de bijeenkomst in de kerk is er in het parochiecentrum nog alle gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten. Daar kunnen ook de vrijwilligers het materiaal in ontvangst nemen waarmee zij tot 3 februari op pad gaan om de leden van hun geloofsgemeenschappen persoonlijk te benaderen voor hun bijdrage.