Afbeelding
Foto:

Column: Slechts 190 kilometer hier vandaan

OLDENZAAL - Oldenzaal, mijn bruisende stad, de stad waar al eeuwenlang in vele takken van sport prestaties worden geleverd. Sport is er ook om een gezond lichaam te hebben en te houden. En weet: in een gezond lichaam woont een gezonde geest Ouders stimuleren hun kinderen om deel te nemen aan sport en de gemeente en sportverenigingen faciliteren dit.

Top was het dan ook vrijdagavond 4 januari in zalencentrum Rouwhorst waar de Oldenzaalse sporthelden in het zonnetje werden gezet. Er werden nieuwjaarswensen op een sportief 2019 uitgesproken en tevens is er een terugblik gedaan op de nationale en internationale sportprestaties van onze Oldenzaalse jongens en meisjes. Wat een vreugde, wat een blijdschap, wat een euforie! Trainers, coaches, begeleiders, vrijwilligers en vooral de sporters zelf hebben met plezier terug gekeken op een sportief sportjaar 2018.

Thuis gekomen ging ik met een goed gevoel naar bed. Maar bij het ontbijt die zaterdagmorgen raakte ik toch verbijsterd. Hoe bestaat het? Vijf en dertig jaar lang heeft hij zonder dat er werd ingegrepen zijn gang kunnen gaan met jeugdige sporters die aan zijn hoede waren toevertrouwd. Ouders die in het volste vertrouwen hun kinderen toevertrouwen aan een docent, coach, begeleider, vrijwilliger, die mede zorg draagt dat in een gezond lichaam een gezonde geest gaat leven. Wat voor een schade is hier aangericht bij jeugdigen? Ik heb een aantal nachten zeer slecht geslapen. De slechte ervaring als misdienaar in de Antoniuskerk kwam weer boven. Ik dacht dat ik het was vergeten, maar nee! Wat in Rotterdam is gebeurd kan ook in ons zo vertrouwde Oldenzaal plaatsvinden. Dus Oldenzaler, blijf waakzaam en alert en schroom niet te melden als er wat te melden valt!

Kaatje Knip, januari 2019
Reacties: Knipkaatje@gmail.com