Afbeelding
Foto:

Dinkelland eert sportkampioenen deze vrijdag

DENEKAMP - Deze vrijdag staat weer een mooie traditie op het programma: de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen van Dinkelland.

Sport is een belangrijke factor in de Dinkellandse samenleving. Het is een mooi tijdverdrijf, maar ook een belangrijk stukje gemeenschapszin. Een sportclub is een kleine gemeenschap op zich; een familie. Voor sportief succes in de competities en op de velden moeten veel puzzelstukjes op de goede plaats vallen. Van een goed werkend kader binnen de afdeling, een vakkundig bestuur bij de vereniging, de vele vrijwilligers die sportparken en complexen onderhouden tot aan de kantinemedewerkers. Allemaal belangrijke onderdelen van een succesvolle sportvereniging.

Ere wie ere toekomt
Afgelopen jaar hebben veel individuele sporters en sportploegen weer mooie successen bereikt in lokale en landelijke competities. Deze konden onder diverse voorwaarden genomineerd worden, waarna een jury de uiteindelijke genomineerden koos in de diverse categorieën. Een brede mix van amateurs en professioneel sporttalent werd genomineerd, waarbij met name de categorie sporttalent natuurlijk een mooi inkijkje geeft in de toekomst.


Jeugdsport
In de categorie sporttalent zijn vijf jeugdige sporters genomineerd met een mooie diversiteit. De jongste genomineerden zijn de 13-jarige amazone Kim Loman en de 13-jarige zwemster Yke Groener. Loman behaalde diverse successen op regionale kampioenschappen en de titel bij het Nederlands Kampioenschap in haar klasse. Groener behaalde al veel medailles, onder meer een Nederlands kampioenschap op de lange baan, 800 meter vrije slag en lange baan 400 meter vrije slag. De 15-jarige Karlijn Greven is eveneens genomieerd. De jonge klootschietster werd onder meer allround Nederlands kampioen. Busse Oude Egbrink beoefent een zeldzame sport: wakeboarden. Hij is sinds vier jaar actief en behaalde de eerste plaats bij de Noorderwakeboard Challenge. Het laatste genomineerde talent is Luc Heesink. De 17-jarige marathonschaatser begon afgelopen jaar als debutant in het marathonschaatsen - en won gelijk de competitie in zijn klasse! Bij de jeugdsportploegen zien we ook een mooie groep genomineerden. Dit zijn de jeugdestafetteploeg van zwemclub De Dinkel, het voetbalelftal DTC '07 JO15-1, de meiden van RSC Handbal B1 (A2) en WEVO '70's meisjes B1. Allemaal bereikten zij mooie successen het afgelopen jaar.