Afbeelding
Foto: Sietse Smit

Op elk graf van een geallieerde een kaars

LOSSER - Het is de bedoeling dat er op kerstavond op elk geallieerd graf een kaars zal branden. Dit was de ambitie afgelopen kerst om deze gevallenen passend eer te bewijzen. Zij zijn ver van huis, zij kwamen vanuit Engeland, Australië en Nieuw Zeeland om hier de vrijheid te bevechten en daarom verdienen ze het om niet vergeten te worden.

André van Aarsen, afkomstig uit Overdinkel, is al sedert zijn kindheid gefascineerd door Engeland en de tweede wereldoorlog. "Mijn vader vertelde veel over de oorlog en hij verdiepte zich daar ook vaak in. Zo werd mijn belangstelling daarvoor ongetwijfeld ook al in vroege jeugd gewekt." Daarom wil hij graag aandacht vragen voor deze actie. In navolging van vorig jaar neemt André de graven in Enschede, 50 in totaal, voor zijn rekening met enkele vrijwilligers.

Oproep
Hallo Losser heeft onlangs ook een oproep gedaan aan mensen om deze actie in de gemeente Losser ook een succes te laten worden. En dat was het. Op alle 10 graven van geallieerden is op kerstavond een kaars aangestoken. Hallo Losser nam de kosten van de kaarsen in Losser voor haar rekening.

Overzicht van de graven
Er zijn in Losser oorlogsgraven op diverse plekken. Op de RK kerkhof Losser 1 graf Tweede Wereldoorlog (daarnaast een Nederlands "militair" dubbelgraf van de gebroeders Dijkhuis). Alg begraafplaats Bookholtlaan 1 graf Tweede Werelddoorlog. Op de RK begraafplaats Overdinkel 1 graf Tweede Wereldoorlog. En op de RK begraafplaats De Lutte 5 graven Tweede Wereldoorlog.

Afbeelding
Afbeelding