Afbeelding
Foto:

Hoe groeien we door in de Twentse bouwsector?

ALBERGEN - Het gaat momenteel uitstekend met de regionale economie. Er is veel vraag naar personeel en bouwbedrijven krijgen weer volop opdrachten. Maar voor een startende ondernemer in de bouwsector zijn er ook nog voldoende uitdagingen. Hoe groei ik mijn bedrijf van een kleine onderneming tot een succesvolle speler?

Op woensdag 24 januari organiseert de Regionale Organisatie Zelfstandigen een bijeenkomst in Albergen om over dit aspect te praten. ZIj organiseren dit samen met de Twentse gemeenten en het Werkplein Twente. De bijeenkomst is op 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur bij partycentrum Morshuis aan de Ootmarsumseweg 159 in Albergen. Deelname is gratis en kan tot en met 14 januari 074 - 241 5100 of het mailadres info@rozgroep.nl)

Uitdagingen
De bouwsector is oververtegenwoordigd in Twente, samen met de transportbranche. Gedurende de economische crisis werd Twente dan ook hard getroffen. Diverse bedrijven gingen failliet of moesten krimpen qua personeel. Nu de stijgende lijn weer gevonden is, nemen ook de kansen voor kleinere bedrijven weer toe. Doel van de avond is om onderling ervaringen uit te wisselen over de groeifase. Wethouder Roy de Witte verzorgt de opening. Bouwondernemer Lex Lansink van Bouwbedrijf Scholte op Reimer deelt zijn ervaringen en praat deelnemers bij over de ontwikkelingen ind e bouw. In korte werksessies zal Joris Mekenkamp, ondernemersadviseur, kijken naar de groeimogelijkheden bij specifieke bedrijven. De Regionale Organisatie Zelfstandigen heeft veel ervaring met dit thema en kan zowel individuele bedrijven als gemeenten gericht adviseren.