Afbeelding
Foto:

Grensoverschrijdend geluid

OLDENZAAL - De oproep die de afscheid nemende burgemeester Theo Schouten twee weken geleden als laatste boodschap meegaf was: 'Zorg goed voor elkaar, voor de stad Oldenzaal, maar ook voor de regio.'

Wanneer deze boodschap goed is gehoord en wordt opgepakt dan zal zeker burgemeester Volker Pannen in Bentheim aan de andere zijde van de grens daar mede ondersteuning en voldoening in gaan vinden. Grensoverschrijdende fiets en wandelwegen, met een jaarlijks grensoverschrijdende wandel en fietsvierdaagse. Nieuwe Euregio-belevenissen dienen zich aan. De samenwerking in de Euregio kan meer en meer inhoud, vorm en gestalte krijgen.

Treinverbinding
Met de dagelijkse treinverbindingen van Eurobahn (Keolis Duitslands) dat zich nu punctueel manifesteert en die de noabers van Oldenzaal en Bentheim snel en comfortabel kunnen samenbrengen is het een stuk gemakkelijker geworden om elkaar wederzijds te ontmoeten. Het station van Bentheim dat grondig is gerestaureerd, biedt de mogelijkheid van in, uit en overstappen. Reizigers kunnen zelf een kaart kopen, waarmee ze voor 8,80 euro een dag lang door Niedersachsen kunnen reizen.

Bentheim
Maar een bezoek vanuit Oldenzaal loont zich ook voor een dag bezoek aan het historische stadje Bentheim met zijn burcht en schilderachtige binnenstad. De ondernemers, verenigingen en inwoners van Bentheim en Oldenzaal weten zich al redelijk te vinden. Zo waren de Mirrewinterhoorn bloazers uit Oldenzaal op 15 december naar Bentheim genodigd om de klanken van den Oale-roop grensoverschrijdend te laten horen.

Genieten
Juist voor de winkel van Stephan van Benthem 'Gilde Sfeer Saison Deko', waar men een keuze kan maken uit meer dan duizend kerst- en deco artikelen, hadden de Oldenzaalse Mirrewinterhoorn bloazers zich opgesteld. Zij trokken daarbij veel aandacht van de toeristen en het winkelende publiek in de binnenstad van Bentheim. De oproep om vaker over de grens te kijken is geplaatst ook aan de nieuwe burgemeester van Oldenzaal Patrick Welman, maar ook aan andere regio bestuurders, ondernemers, verenigingen en niet te vergeten de inwoners van Bentheim en Oldenzaal.

Tekst en foto: Martin Meijerink