Afbeelding
Foto:

Geld voor De Lutte uit Dorpsbudget

DE LUTTE - De eerste toekenningen uit het dorpsbudget van De Lutte zijn bekend. Diverse initiatieven krijgen een kleine financiƫle bijdrage uit het lokale budget.

De Stichting Dorpsbelangen De Lutte heeft de beschikking over een eigen dorpsbudget. De gemeente stelde voor diverse kernen budgetten beschikbaar dit jaar om lokale activiteiten te bekostigen. Zo ontving De Lutte 4.000 euro, evenals Overdinkel. Beuningen en Glane kregen 2.000 euro en de kern Losser zelf 8.000 euro. Het dorpsbudget is onderdeel van een tweejaarlijkse proef om te kijken of dit goed verloopt en leidt tot de gewenste maatschappelijke effecten.

Toekenningen
De Stichting Dorpsbelangen De Lutte beoordeelde drie van de vier aanvragen positief. Een aanvraag van de Lutter Jeu de Boulesvereniging werd helaas afgewezen. De toegekende aanvragen zijn allereerst 750 euro voor het Dorpstheater De Lutte voor aanschaf van LED-lampen. Ook MAC De Lutte ontving 700 euro voor aanschaf van een computer om te kunnen voldoen aan nieuwe privacy-wetgeving. Stichting Ondernemend Losser ontving 200 euro als bijdrage voor een nieuw te maken film over de gemeente Losser.