De koffie staat klaar!
De koffie staat klaar! Foto:

Vrijwilligersprijs naar Koffieclub Oldenzaal

OLDENZAAL - Tijdens een feestelijke avond is op donderdag 6 december de Vrijwilligersprijs 2018 uitgereikt aan Koffieclub Oldenzaal. Lambert Ties kreeg de prijs voor meest bijzondere vrijwilliger van 2018.

De feestelijke avond in Stadstheater De Bond werd op ludieke wijze gepresenteerd door Jolien Leussink. Zij wist een goede sfeer te creƫren met haar presentatie van deze avond. Deze bijzondere avond werd geopend door de jonge artieste Solane van Jeugdcircus Tubantino met een luchtwerk act. Samen met een groep meiden van deze vereniging liet zij een combinatie van lenigheid, evenwicht en coƶrdinatie zien. De drie getalenteerde meiden van Joliens Theaterhuis, Boukje, Mies en Qinn, brachten voor de vele aanwezigen in de zaal het nummer 'Later als ik groter ben' ten gehore. Tenslotte was er nog een prachtige dans act te bewonderen van twee danseressen die een klassiek-moderne dans ten uit voer brachten

Winnaars
Rond 19.30 uur werd de winnaar van de Vrijwilligersprijs bekend gemaakt en reikte Wethouder Rob Christenhusz de prijs uit aan de dolgelukkige vrijwilligers van Koffieclub Oldenzaal. Uit de vele voordrachten zijn zij uitgekozen als winnaar. De koffieclub, bestaande uit een dertigtal jongeren, weet tijd vrij te maken voor eenzame mensen in onze samenleving. De jury van de Oldenzaalse Vrijwilligersprijs vindt het enorm bewonderingswaardig, dat er een club is die zich op het gebied van zorg manifesteert en het 'kopje koffie" gebruikt als middel om onder andere eenzame ouderen enige aangename uren te bieden. De juryleden noemden de Koffieclub een grote aanwinst voor Oldenzaal. Volgens de jury is het nu de juiste tijd om deze club jonge mensen deze prijs toe te kennen. Een blijk van waardering en een extra stimulans om vooral zo door te gaan!

Meer prijzen
Volleybalvereniging Pollux en de Sint Nicolaasactie van FC Berghuizen behaalden de tweede prijs. Er waren in totaal 13 Oldenzaalse organisaties voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs 2018. Lambert Ties kreeg de prijs voor meest bijzondere en inspirerende vrijwilliger. De jury vindt hem de terechte winnaar is voor deze prijs! Lambert heeft al 12 jaar geleden afscheid genomen van het onderwijs, althans toen ging hij met pensioen, maar staat nog steeds voor de klas. Een aantal dagdelen helpt hij bij extra leerstof of biedt hij een beetje extra aandacht. Lambert is bij zijn collega's en de kinderen erg geliefd. Vele mooie woorden werden in de voordrachten over hem gesproken. De jury is van mening dat als er met zoveel lof over je wordt gesproken, je in de ogen van de jury een 'supervrijwilliger' bent.

Jonge vrijwilligers
Bob Evers een jonge vrijwilliger van 16 jaar van OZ&PC behaalde samen met Jan Olde Kalter van Kansrijk Berghuizen een mooie welverdiende tweede prijs. Er waren 23 personen voorgedragen voor deze prijs.