Afbeelding
Foto:

Herfstwandeling met verrassingen

OLDENZAAL - Om maar even in de buurt te blijven, de auto geparkeerd bij transportbedrijf Fischer aan de Loweg en een aanvang gemaakt voor een korte herfst wandeling op en over een deel van de voormalige trambaan van Oldenzaal naar Denekamp.

Via het verhoogde tracé treft men een goed begaanbaar wandelpad, dat voert door het natuur buitengebied van Rossum. Gewandeld tot aan de Tramweg, daar aangekomen lonkt de buitenverlichting van boerenbistro 't Peuleke. Zaand, zeep en soda, vrienden deden het op de fiets, maar in een zeer rustig wandeltempo komt men er ook. Dichter bij 't Peuleke gekomen is de verrassing groot, maar liefst meer dan 80 kerstbomen versieren en verlichten de omgeving. Een opblaasbare kerstman en brandende vuurkorven nodigen de passanten uit binnen te gaan in de Boerenbistro, voor een hapje of een drankje. Binnengekomen ziet men dat de huidige uitbater het nodige heeft gedaan.

Gezellige sfeer
Kleine interne veranderingen zijn doorgevoerd en nieuw sfeervol meubilair nodigt de bezoeker uit plaats te nemen. De koffie met krentenwegge smaakt goed en gastheer Gerard ten Hove vertelt over zijn plannen die hij voorstaat en na de overname van café 't Peuleke waar al een aanvang mee is gemaakt. De oude zaal is verbouwd en de nieuwe in sfeer ingerichte bistro nodigt uit voor een culinair gebeuren.

Veel te beleven
Er valt veel te beleven deze weken. Zo wordt er op zondag 16 december in samenwerking met Scoutinggroep Rossum een kerstmarkt georganiseerd vanaf 15.00 uur. De midwinterhoornbloazers uit Rossum en Volthe zullen de klanken uit de midwinterhoorns laten klinken, als de oproep tot aandacht dat het Kerstkind op komst is. Tweede kerstdag organiseert de Nederlandse klootschietbond de jaarlijkse klootschietwedstrijd om de Peuleke bokaal. Vanaf 16.00 uur staat het Kerst-tapasbuffet gereed met maar liefst 32 gerechten, warm en koud, voor de prijs van €25 per persoon. Eerste Kerstdag gesloten. Bistro 't Peuleke is geopend van dinsdag t/m zondag. Tapas met 32 verse gerechten waar onbeperkt gebruik van gemaakt kan worden, en dat voor een prijs van €25, –. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vooraf te reserveren en dat kan via tel: 0541-369352

Foto en tekst Martin Meijerink