Afbeelding
Foto:

Kamerkoor Pur Sang brengt sfeer

BEUNINGEN - Het kamerkoor Pur Sang uit Twente brengt zaterdagmiddag 22 december om 16.00 uur een prachtig en sfeervol kerstprogramma in de Mariakerk in Beuningen (OV).

Deze kerstconcerten zijn inmiddels gegroeid tot een traditie, waarbij bijzondere liederen uit allerlei landen in speciale zettingen en opstellingen gebracht worden. De prachtige ruimte van de kerk leent zich bij uitstek voor dit soort intieme kerstconcerten, die ieder jaar waarin ze gehouden worden weer een groot succes blijken te zijn, en daarom ook steeds meer vaste luisteraars trekken. Dirigent Frank Deiman inspireert de zangers en zangeressen met zijn kundigheid en humor.

Repertoire
Het repertoire op die zaterdagmiddag strekt van Ola Gjeilo en Benjamin Britten tot John Rutter en Eric Whitacre. Bijzonder zijn de liederen van James MacMillan zoals "In Splendoribus", gebaseerd op de oude Gregoriaanse hymne, in een setting voor koor en trompet. Na afloop is er onder het genot van een glas Glühwein of beker chocolademelk weer gelegenheid met elkaar na te genieten.

Informatie
Entree is €10,- (voor kinderen tot 12 jaar gratis). Kerk opent om 15.30 uur. Voor de voorverkoop kijk op: www.pursangoldenzaal.nl.