Afbeelding
Foto:

Dansmiddagen voor ouderen bij Ragonda & Rob Rouwhorst

OLDENZAAL - Zeventig jaar geleden was ik op dansles bij dansschool Hans Kolmschot en werd ik daarbij begeleid door Toos Schwering, die mij in mijn jeugd jaren de eerste dans pasjes aanleerde, vanmiddag was ik op herhaling bij Rob & Ragonda Rouwhorst.

Dansen heeft er toe bijgedragen dat deze sportieve en sociale bezigheid mij en vele anderen veel vreugde en plezier heeft gebracht in ons bestaan. Het is dan ook een mooi initiatief om het dans- en partycentrum open te stellen voor ouderen om hier te dansen. De senioren en medioren uit Oldenzaal en omgeving zijn van harte welkom.

In beweging blijven
Het op peil van je conditie dat kan en moet door lichaamsbeweging, het is de opdracht die dagelijks aan ouderen wordt gesteld. Velen roepen volmondig: je moet zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig blijven functioneren. Om het verouderingsproces tegen te gaan is dansen een sportieve en daarnaast sociale en ontspannende bezigheid. Het is dan ook goed om aan deze oproep gehoor te geven. Ze hebben in Oldenzaal hun Partycentrum en Dansschool, dus is het niet verwonderlijk dat ze het initiatief hebben genomen om ouderen, medioren en senioren in de gelegenheid te doen stellen om het dansen en de lichamelijke conditie op peil te doen houden. Het is een effectieve manier om om de ouderdom tegen te gaan en niet alleen het lichamelijke, maar ook het brein wordt geprikkeld. Rumba, Mambo, Wals, Veleta, en ook mijn geliefde dans de Tango kwam voorbij. Oud Oldenzaal jong van harte kom er bij sluit je aan. Iedere eerste woensdag van de maand bent u welkom en de entree is gratis! Tot woensdag 02 januari 2019.

Foto en Tekst:
Martin Meijerink.