Afbeelding
Foto:

Jongeren-avond woningen Langeveen

LANGEVEEN - Wanneer jongeren hun eigen vleugels uit willen slaan en het ouderlijk huis willen verlaten, staan ze voor een uitdaging: hoe ga ik woonruimte vinden in mijn eigen kern? Het vinden van passende woonruimte is voor veel jongeren en starters erg lastig. Daarom organiseren de gemeente en de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen een praatbijeenkomst komende maandag.

Jongeren zijn van harte uitgenodigd om op maandag 17 december vanaf 20.00 uur mee te praten in gemeenschapshuis De Gaarf. De OVKK wil zich graag inzetten voor starters op de woningmarkt, zeker omdat deze groep grote uitdagingen ervaart. Zij willen nu ook samen met de Provincie Overijssel onderzoeken waar precies de knelpunten liggen. Externe bureau's gaan dit onderzoeken in vijf kernen, verdeeld over de hele provincie. Naast Langeveen zijn dit ook kernen in Steenwijkerland, Almelo, Hof van Twente en Olst-Wijhe.

Mooi project
Wethouder Erik Volmerink onderschrijft het belang van de pilot: "Dit onderzoek sluit naadloos aan bij ons eigen gemeentelijk woonbeleid, dat staat voor een passende huisvesting voor iedere doelgroep. Binnen de werkgroepen Wonen van Mijn Dorp 2030 hebben wij hiervoor ook veel aandacht, maar de groep jongeren is niet altijd zichtbaar. Daarom is het goed dat met deze pilot hierop nog eens extra wordt ingezoomd."

Oplossingen
De pilots zijn gericht op het realiseren van woningen voor jongeren. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar transformatie van al bestaande bouw. Oftewel, kijken of een bestaand pand zoals een school of kantoor omgetoverd kan worden naar woonruimte. In de toekomst gaat de vereniging ook met alle partijen in gesprek om mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting te verkennen en realiseren.