Afbeelding
Foto:

Welkom (Nacht)burgemeester?

OLDENZAAL - Het zal voor Patrick Welman, voorheen wethouder in Enschede, nog een hele klus worden om vanaf 17 december als burgervader te functioneren in het Hart van Twente, de bruisende Boeskoolstad.

Maar er zijn vele dingen die nog aangeleerd kunnen worden, zoals het klootschieten,met als doel, de kloot op melkbus hoogte te gooien. Ook het Midwinterhoorn blazen vraagt om oefening en geduld. Maar weet, oefening baart kunst. Maar ter bescherming van u Burgervader, kwam ik al pratende onder het genot van een Bokje met anderen in de nachtelijke uren tot het volgende. Moeten wij u niet ondersteunen en ontlasten zeker in deze aanloop periode, en het naderende Carnaval. En dan vooral ondersteuning de nachtelijke uren. Deze uren vragen volgens mij om extra ondersteuning en aandacht! Die ondersteuning en aandacht zou mijns inziens in de nachtelijke uren goed kunnen worden gedaan door een Nachtburgemeester. Een nachtburgemeester heeft Oldenzaal nog niet, en er hoeft volgens mij geen referendum of verkiezingen over worden gehouden, want volgens mij is er al een man in onze Boeskoolstad die deze taak in middels al uitvoert maar nog niet staat geregistreerd en ook nog niet is benoemd.

Hij is het die de bij nazit in ons Stadstheater de Bond, mensen samen brengt en en met elkaar weet te verbinden. Hij voelt zich thuis in de plaatselijke horeca en drinkt graag een Bokje met stadsgenoten. Hij is het ook die in de Kroeg weet te bewerkstelligen dat het uur van afscheid nemen het juiste moment is. Je ziet hem in de late uren eigenlijk overal, hij is er bij de Boeskool is Lös, in het Filmhuis, in de Bond, op de Markt of bij de Boom en Café Oude Weghuis bij het muzikaal treffen, of in het Kalheupinkpark en de Palthetuin, en ook in de Basiliek, eigenlijk bij ieder laat en of nachtelijk evenement.

Niet geboren in Oldenzaal maar inmiddels wel met het wel en wee van onze stad Oldenzaal verweven, zeker in de nachtelijke uren. Ik stel hem even aan u en ook aan de Boeskool burgers voor. Toon Brummelhuis (zie foto). Hij lijkt mij de man die uw taak in de late en nachtelijke uren kan ontlasten. Bent u die mening ook toegedaan en de Oldenzaalse inwoners ook laat dat dan even weten via de mail: redactie@hartvanoldenzaal.nl met vermelding Kaatjeknip

Kaatjeknip