Afbeelding
Foto:

Versterking voor kader Judo Losser

LOSSER - Judo Losser heeft versterking van het kader gekregen. Afgelopen week traden Jennefer Westenbroek en Esmee Jochem toe tot het kader, na het behalen van hun diploma dojo-assistent.

Zij ontvingen het diploma toepasselijk uit handen van Sinterklaas, tijdens de intocht in de Fakkel. Het behalen van het diploma is een belangrijke stap voor hun brede inzetbaarheid. Een goed opgeleid, jong kader is belangrijk voor het voortbestaan van de vereniging. Inmiddels nemen 14 jongeren van 14 tot 20 jaar zitting in de commissie.

Prioriteit
Het bestuur van Judo Losser constateerde bij het opstellen van het beleidsplan dat een van de speerpunt de opleiding van nieuw kader zou moeten zijn. Inmiddels zijn veel jongeren opgeleidt via de Judo Bond Nederland waardoor er de nodige handen voor de organisatie van wedstrijden en activiteiten zijn bijgekomen.

Beloning
Na een jaar waarin diverse praktijkopdrachten werden uitgevoerd en beschreven in het BPV-dossier volgde zaterdag de beloning in de vorm van het felbegeerde diploma. Secretaris Eelke Douma sprak de judoka's en belangstellenden toe. "Voor elke verenging is het belangrijk om enthousiaste vrijwilligers te hebben die het voor de leden mogelijk maken om voor een redelijk tarief te kunnen sporten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we nu opnieuw 2 nieuwe vrijwilligers kunnen toevoegen aan ons kader zodat de judosport ook in de toekomst in Losser beoefend kan worden".