Afbeelding
Foto:

Woningstichting Tubbergen digitaliseert en verbetert

TUBBERGEN - Woningstichting Tubbergen is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het digitaliseren van het verhuurproces en het verbeteren van de dienstverlening voor de huurders. Ook zijn er afspraken gemaakt omtrent het uitvoeren van werkzaamheden in de vrijkomende mutatiewoningen.

Vanaf heden treedt de nieuwe gang van zake in werking. Woninginspecties worden vanaf nu digitaal uitgevoerd met behulp van een woninginspectie-app op een tablet. Op deze manier worden eventuele schades en technische mankementen vastgelegd. Ook afspraken met vertrekkende bewoners worden hiermee digitaal vastgelegd. Ook worden diverse onderdelen in de woning gefotografeerd en worden werkopdrachtbonnen automatisch gegenereerd.

Afspraken
Tegelijkertijd met de invoer van de nieuwe werkwijze heeft de woningstichting hernieuwde afspraken gemaakt met de diverse onderhoudspartijen. Op deze manier werken zij verder aan hun ambitie om kwalitatief goede en betaalbare woningen te verhuren. Er zijn checklisten opgesteld en er is een kwaliteitsniveau bepaald om de woningen technisch gereed te maken. Bouwbedrijf Kuipers uit Langeveen en Eppink installatietechnieken uit Tubbergen en de woningstichting hebben samen prestatieafspraken gemaakt en deze vastgelegd in een jaarcontract.