Afbeelding
Foto:

Let op de nieuwe dienstregeling

TWENTE - Diverse nieuwe dienstregelingen gaan deze weken weer in. Met ingang van 9 december hanteren Keolis, Arriva en de NS allemaal nieuwe dienstregelingen. Zoals altijd zal dit weer de nodige impact hebben op de Twentse reiziger.

Twente was en blijft altijd een beetje het ondergeschoven kindje qua OV-bereikbaarheid. En verschuivingen hebben al snel nadelige gevolgen vanwege de grotere afstanden en meer overstappen die gerealiseerd moeten worden. Desondanks proberen de vervoerders voor zichzelf en onderling een dienstregeling samen te stellen die zoveel mogelijk een positief effect heeft voor zoveel mogelijk reizigers.

Keolis
Vervoersbedrijf Keolis exploiteert in Twente het busvervoer maar ook de Blauwnet-treinen. Voor de Blauwnet-treinen zal er weinig veranderen, zo belooft het bedrijf. De trajecten blijven hetzelfde waardoor vertrektijden niet of nauwelijks gewijzigd zullen worden. Voor 9 december zal op de website www.keolisblauwnet.nl meer informatie geplaatst worden over eventuele wijzigingen.

Twents
Keolis voert ook het Twentse busvervoer uit onder de naam Twents. Naar goed gebruik zijn hier ook weer aardig wat wijzigingen doorgevoerd. Medio 2019 zal lijn 59 (Tubbergen-Hengelo-Haaksbergen) in Hengelo-zuid weer via de Diamantstraat en de Akzo gaan rijden (exacte ingangsdatum nog niet bekend). Tevens wordt dan de nieuwe route over de Laan Hart van Zuid in gebruik genomen. Op deze nieuwe route komen twee haltes: Ketelmakerij en Esrijn. De haltes W. de Clerqstraat en 't Loo vervallen dan voor lijn 59. Bij lijn 60 Oldenzaal-Enschede: Vanuit Enschede rijdt lijn 60 op station Oldenzaal door naar Oldenzaal De Thij via de route van lijn 65. Het lijnnummer 65 vervalt. De huidige route (tot 9 december 2018) van lijn 60 tussen station Oldenzaal en De Thij vervalt. De haltes Begraafplaats, Vondellaan, Guido Gezellestraat en F. van Eedenstraat worden niet meer aangedaan. Kijk ook op: www.twents.nl/dienstregeling

De NS
De NS kiest voor een meer overkoepelende visie, waarbij alleen de wijzigingen in het westen van het land noemenswaardig lijken voor het spoorbedrijf. Reizigers kunnen via www.ns.nl een specifiek inzicht krijgen in hun reis.