Verlichte wandeling

SAASVELD - Vrijdag 14 december Is er de verlichte avondwandeling met Midwinterhoornblazers Saasveld met start tussen 19.00 en 20.00 uur vanaf het pleintje tegenover café Bruins.

De voormannen van de Midwinterhoornblazers Saasveld hebben het programma voor de komende Adventstijd samengesteld. Het zal een drukke tijd worden met oefenavonden voor de jeugd, optredens tijdens diverse bijeenkomsten en deelname aan enkele demonstraties. Dit alles gebeurt in de overtuiging dat hiermee op een goede wijze de aloude traditie van het midwinterhoornblazen in stand wordt gehouden.

Avondwandeling
In 2014 werd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Midwinterhoornblazers Saasveld een speciale verlichte avondwandeling gehouden. Aangezien dit erg in de smaak viel, is besloten deze om het jaar te organiseren. Er is gekozen voor een nieuwe route, die de wandelaars over de Saasvelder Esch richting Gravenbos voert. Bij het begin van het Gravenbos kent de route een splitsing in de kortere route (ca. 3 km) en de langere route (ruim 4 km). De route is voorzien van kaarsen (ruim 750 stuks) en Zweedse fakkels. Onderweg verschijnt waarschijnlijk ook nog de maarschalk, die al eeuwenlang onderweg is van het Molenven naar zijn kasteel (plek van huidige Plechelmuskerk). Het gaat om een uitbeelding van de overlevering dat bij de begrafenis van heer Herman Van Saterslo (bijgenaamd de maarschalk) in het Molenven uit de kist een stem klonk: "Elke 7 jaar kom ik een hanentred dichter bij mijn kasteel". Onderweg zijn een vijftal punten met midwinterhoornblazers.

Ondanks de zorg voor traditie gaan de Midwinterhoornblazers Saasveld mee in dit digitale tijdperk en is er een website: www.midwinterhoornblazerssaasveld.nl. Hierop vindt u alle informatie over de wandeling.