Afbeelding
Foto:

Goede zorgverzekering
ook beschikbaar voor minima

TUBBERGEN / DINKELLAND - December is weer de maand van het overstappen. Ten minste, qua zorgverzekering dan. Ieder jaar kunt u weer kiezen welke verzekering en verzekeraar u neemt voor het komende jaar. Maar wanneer je een laag inkomen hebt én juist hogere zorgkosten, is de keuze soms lastig. Daarom bieden Dinkelland en Tubbergen al geruime tijd collectieve ziektekostenverzekeringen aan.

Beide gemeenten hebben hiervoor afspraken gemaakt met Menzis, die ook voor veel andere gemeenten collectieve ziektekostenverzekering aanbiedt. Inwoners met een lager inkomen komen dan in aanmerking voor een verzekering met een uitgebreide dekking. Wel zijn de regels van gemeente tot gemeente soms wat verschillend.


Uw keuze
In Dinkelland en Tubbergen komen inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. Menzis biedt meerdere GarantVerzorgd verzkeringen aan tegen gunstige tarieven. Zo ontvangt u een korting van 6 procent op de basispremie en 9 procent op de aanvullende verzekering. De gemeente betaalt voor u dan een deel van de premie.


Uitgebreide dekking
Het belangrijkste voordeel van dit soort verzekeringen is de relatief uitgebreide dekking ten opzichte van een standaard verzekering. Zo krijgt u ruimere vergoedingen voor tandartskasten, brillen, fysiotherapie en de eigen bijdrage. Menzis accepteert u zonder medische keuring, ook bij een mindere gezondheid. Wel moet u geen betalingsachterstand hebben qua zorgverzekering.


Afsluiten
Het afsluiten van de collectieve verzekering is in principe niet echt moeilijk. Zo kunt u zich via www.gezondverzekerd.nl oriënteren op de voorwaarden van deze verzekeringen. U moet dan wel even uw gemeente aangeven; Dinkelland of Tubbergen. Zo krijgt u ook concrete informatie te zien die voor u van toepassing is. De premies voor deze verzekeringen beginnen bij 131 euro en lopen door tot 163 euro per maand voor het meest uitgebreide pakket. Dit zou normaliter ruim 216 euro per maand kosten. Hierin zit ook het eigen risico meeverzekerd.