Afbeelding
Foto:

The shape of water

DENEKAMP - Woensdag 12 december vanaf 20.00 uur speelt de film The shape of water in het Kulturhus Denekamp. Kaarten kosten € 7,50 (incl. koffie/thee).

De Verenigde Staten, 1962. Het is de tijd van de Koude Oorlog. In het verborgen en zwaarbeveiligde overheidslaboratorium waar Elisa werkzaam is, brengt ze haar leven in isolatie door. Elisa's leven verandert als zij en haar collega Zelda een geheim experiment ontdekken; een bijzonder wezen dat in het laboratorium wordt vastgehouden.

Guillermo del Toro
Wie zich 'Pan's Labyrinth' (2006) van Guillermo del Toro herinnert weet dat hij als geen ander sprookjesachtige films voor volwassenen kan maken. 'The Shape of Water' is daar opnieuw een bewijs van. Er ontvouwt zich een ontroerend 'Beauty and the Beast'-achtig liefdesverhaal vol visuele pracht tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. In Del Toro's films zijn grote thema's als goed en kwaad, schuld en onschuld, het historische en het eeuwige, schoonheid en afzichtelijkheid altijd zodanig met elkaar verweven dat het duistere het lichte nooit volledig verslaat. Of, zoals Del Toro zelf zegt: "Ik houd ervan om bevrijdende films te maken, met als boodschap dat het oke is om te zijn wie je bent, en het blijkt dat dat vandaag de dag belangrijk is om te onderstrepen."