Afbeelding
Foto:

Eerbetoon blijft bestaan

OLDENZAAL - Voordat het station van Oldenzaal werd verbouwd en ook de stationshal en restaurant werden gerestaureerd, werd de plaquette van stationsarbeider Jan J. Zorn verwijderd. Nu de werkzaamheden zijn afgerond en het station een ontmoetingsplek voor velen is geworden, is de plaquette niet verdwenen. Nee, al die tijd was ze veilig opgeborgen bij oud NS medewerkster Annie Bult-Wigger, die vele jaren als lokettiste werkzaam was op het Oldenzaalse station.

Ze is en blijft nog steeds actief betrokken bij het stationsgebeuren en is als vrijwilligster bij de Stichting Werkwijzer aanwezig in de kiosk van ons Oldenzaalse station. Mede dankzij haar heeft de plaquette die ze even veilig had opgeborgen na de verbouwing weer een zichtbare plaats gekregen in de stations hal. Daarmee bracht en brengt ze op haar wijze eerbetoon aan oud collega en spoorman Jan J. Zorn.

De voorbereiding en de uitvoering bij de jaarlijkse Dodenherdenking op 04 mei vindt jaarlijks plaats in de hal van het station om 12.00 uur. Omdat de organisator en coördinator van deze herdenking op leeftijd is gekomen, tijd om op zoek te gaan naar opvolging. En die zijn gevonden. Patrick Roord en Rene Temmink, beide werkzaam bij de NS, en Wim Hulleman, zijn vader was werkzaam bij de NS, zullen samen met Jeroen Zier, de manager van de stationsrestauratie, en zijn medewerkers zorg dragen dat het jaarlijkse eerbetoon aan Jan J. Zorn blijft voort bestaan. Op dat wij niet vergeten.

Foto en tekst: Martin Meijerink.

L-R: Mw Bos-Ubbing Bert Stassen Wim Hulleman Rene Temmink Jeroen Zier

Afbeelding