OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto:

Hartverwarmend concert 'Moeder Aarde' door Da Capo

SAASVELD - Zondag 18 november hield Da Capo uit Saasveld in de plaatselijke kerk een thema-concert met de titel Moeder Aarde. Even na de intocht van Sint Nicolaas stroomde het plein vol met bezoekers voor dit concert. Het publiek kwam in een prachtig verlichte en aangeklede kerk. Er hing een enorm scherm van 3,5 bij 5 meter zodat iedereen de beelden die bij de liederen waren uitgezocht goed kon zien.

Na de opkomst van het koor, verrassend gekleed in aarde-tinten, vertelde Irene Mekenkamp over de aanleiding van dit concert en hoeveel energie het koor in deze opvoering had gestoken. Na het instrumentale Morgenstimmung met op dwarsfluit Liesbeth Zeeman begeleid door Josefien Havinga, de vaste pianiste van het koor, begon het koor o.l.v. Resy Weernink-ten Have, met het bekende Morning has broken, in een verrassend arrangement.
Spectaculair
Tussen de nummers door was het steeds muisstil in de stampvolle kerk. Elk lied was voorzien van zowel foto's als bewegende beelden. Heel bijzonder was het om te zien hoe ook beelden van de omgeving van Saasveld naadloos pasten bij dit thema. De muziek en de beelden versterkten elkaar steeds. De indringende beelden bij Earth Song van Michael Jackson en de beelden van overstromingen bij het Requiem-Mother Mary zorgden ervoor dat menigeen moest slikken of zelfs tot tranen toe geroerd was. Bekende nummers die het koor zong waren Fix You van Coldplay, Dust in the Wind en True Colors.

Complimenten
Het concert eindigde hoopvol met Conquest of Paradise en Look at the World. Na afloop was er voor iedereen een warm drankje met iets lekkers erbij. Vele bezoekers hebben na het concert het koor gecomplimenteerd met deze geweldige uitvoering.