Afbeelding
Foto:

Positieve uitkomsten brainstormavond

OLDENZAAL - Hoe houden we de Oldenzaalse binnenstad levendig en vitaal? Dit is een vraag die de afgelopen tijd weer veel aandacht krijgt. De gemeente wil de inwoners actiever mee laten praten over alle afwegingen die gemaakt moeten worden om tot een mooie binnenstad te komen. Afgelopen week was de eerste Brainstormsessie, die volgens de gemeente een succes genoemd mag worden.

Maar liefst 90 inwoners kwamen naar de praatavond in het voormalige ABN-AMRO pand om hun mening en inzichten te geven. Deze donderdag en komende zaterdag trekt er ook nog een ideeën-karavaan door Oldenzaal waarbij inwoners op straat hun mening kunnen geven. Een gezellige binnenstad is belangrijk voor de Oldenzaalse economie en het vasthouden van euro's in de eigen gemeenschap die mensen anders elders uitgeven.

Positieve insteek
De brainstormavond had een positief, opbouwend karakter. Inwoners, ondernemers en gemeente hebben dan ook positieve stappen kunnen zetten. In vier themasessies werden vele ideeën ingezameld om de binnenstad bruisend en aantrekkelijk te houden. De leuke onderlinge discussies zorgden voor een positieve sfeer, verdieping van de ideeën en een goed gemeenschapsgevoel. De vier thema's waren creatief ondernemerschap, bereikbaarheid en parkeren, de groene en duurzame binnenstad en: sfeer, evenementen en cultuur. Hierbij kwamen veel aspecten aan bod, zoals het betaald parkeren, invullen van leegstaande panden en ook de fietstoegangsroutes.

Verdieping
Gebiedsmarketeer Urban Solutions gaat nu aan de slag met deze ideeën om ze uit te werken. Medio januari kunnen inwoners dan tijdens een tweede sessie meepraten om dit verder uit te diepen. Aansluitend zal dan een gezamenlijk een binnenstadsbeleidsplan opgesteld worden. Wethouder Alida Renkema is al enthousiast over de suggesties tot nu toe. "Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zin hebben om samen onze binnenstad nog bruisender en aantrekkelijker te maken. Deze discussie is goed en zorgt ook voor verbinding in onze stad."