Afbeelding
Foto:

Cursus "Omgaan met dementie"

OLDENZAAL - Niet alleen omdat ik in mijn directe omgeving wordt geconfronteerd met dementie, maar ook omdat de aandacht voor dementie in het landen ook in ons "dementievriendelijk Oldenzaal" meer en meer aandacht moet krijgen.

Het was in oktober 2013 dat ik met de Twentse Diva Marga Bult heb gesproken over dementie en Alzheimer. Wat me daarvan het meest is bij gebleven, is toen ze vertelde over haar vader die in Gereia te Oldenzaal was opgenomen. "Als klein meisje zat ik bij mijn vader op de melkwagen en we zongen samen liedjes. Nu ga ik naar papa en zing met hem de liedjes van vroeger en hij zingt ze alle mee" vertelt ze. Marga haar vader overleed in het voorjaar 2014, maar ze voegde de daad bij het woord en ze werd op 1 september 2014 ambassadeur van Alzheimer Nederland. Zelf werkte ze jaren in de verpleging en verzorgde ze ook mensen met dementie.

Goed voorbeeld doet goed volgen, en zo werd er afgelopen donderdag weer een avond georganiseerd met als thema "omgaan met dementie." Vele Oldenzalers en mensen uit de omgeving hebben zich aangemeld en volgen deze cursus. Complimenten voor de cursusleiding maar ook voor de deelnemers die mede willen trachten dementie uit het duister te halen

Voor de bestaande cursus is voldoende belangstelling, maar wie ook wil deelnemen is welkom in het voorjaar van 2019. Dan start een nieuwe cursus op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De cursusdata zijn 6, 13 en 27 februari en vervolgens 6 en 27 maart en 3 april. De eerste aanmelding is inmiddels binnen, ik wil er nog meer van weten. U ook?

Foto en tekst: Martin Meijerink - Ambassadeur Alzheimer in het Hart van Oldenzaal